E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇağlayan'dan temkinli faiz açıklaması!---

Çağlayan'dan temkinli faiz açıklaması!

Çağlayan'dan temkinli faiz açıklaması!
23 Temmuz 2013 - 12:07 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası'nın politikalarına ilişkin beklentileri sorulduğunda ilk kez temkinli davrandı

Ankara’da MÜSİAD Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, soruları yanıtladı. Çağlayan'a Merkez Bankası'nın PPK toplantısından çıkacak karara ilişkin beklentisi soruldu.
Çağlayan ilk kez bu kadar temkinli açıklamalarda bulundu:
“Gereken her şeyi söyledim. Bu konuda netim. Faiz konusundaki görüşüm belli. Görüşlerim stabildir. Bunun getireceği direkt maliyetler ve getiriler zaten orada. Bu noktada birkaç saat var. Birkaç saat sabırlı olun. Çünkü bu sefer birileri böyle dediği için böyle yaptık, böyle denmeseydi bağımsızlığımızdan ödün vermezdik diyorlar. Bu yüzden bir şey demek istemiyorum. Bir kere de böyle görün bakalım. Kimseye bahane bırakmak istemiyorum. Bugünkü bütün gayretim bu. Bir de beni böyle görün. Merkez Bankası elinde çeşitli ürünleri olan bir kurum. Saat 14’ü bekleyip görelim.”
"YÜZDE 4 ÜMİDİMİ KORUYORUM"
Çağlayan, ekonomide büyüme beklentisine ilişkin ise "Yüzde 4 büyüme ümidimi koruyorum" dedi.
BABACAN REVİZYONA İŞARET ETMİŞTİ
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, geçtiğimiz hafta CNBC-e'ye verdiği röportajda bütün dünyada büyüme revizyonlarının aşağı yönlü olduğunu dikkat çekmiş ve "Bizde de olursa sürpriz sayılmamalı" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T.C. AKIN23 Temmuz 2013 15:55

    PAZARCI CIĞIRTGANI OLUR OLMAZ HERŞEYE LAF YETİŞTİRMEYE KALKALRSAN BÖYLE MORT OLURSUN KENDİNİ BAĞİRDIKCA BAŞARDIĞINI SANAN ÇAĞLAYAN SEN AĞLA ÇAĞLA ZIRVALA BÖYLE MORT OLURSUN

  • kk23 Temmuz 2013 13:13

    bu demecle 50 bps artıs bence confırm olmustur.