E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇağlayan siyaseti bırakıyor---

Çağlayan siyaseti bırakıyor

Çağlayan siyaseti bırakıyor
08 Aralık 2013 - 07:57 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan siyaset arenasından elini çekecek

2007 seçimleriyle siyasete giren Zafer Çağlayan, aktif siyaseti bırakma yolunda. Bakan Çağlayan’ın yakın çevresine bir daha seçimlerde aday olmayacağını ve siyaseti bırakacağını söylediği belirtiliyor. Hürriyet'in haberine göre, 6 yıldır bakanlık yapan Çağlayan’ın “12 yıl oda başkanlığı, üzerine siyaset yaptım. Bu kadar yeter” dediği öğrenildi. Bundan sonraki dönem için oda başkanlığı da düşünmediği ifade edilen Çağlayan’a kısa süre önce Ak Parti’den Mersin belediye başkanlık adaylığı teklifi geldi. Kulislere göre, Çağlayan, sağlık koşulları nedeniyle bu tekliften affını istedi.

BALIK TUTACAĞIM

Ankara Sanayi Odası Başkanı iken 2007 yılında aldığı teklifle Ak Parti’den siyasete giren Zafer Çağlayan, o tarih itibariyle ekonomi bakanlığı görevini yürütüyor. Çağlayan iki dönemdir vekillik yaptığı için, Ak Parti tüzüğüne göre bir dönem daha vekillik yapma hakkı bulunuyor. Ancak Çağlayan’ın üçüncü dönem hakkını kullanmayacağı belirtiliyor. Çağlayan’ın 2015 seçimlerini kast ederek yakın çevresine; “Tamamen siyaseti bırakacağım. Siyasetten sonra ne oda başkanlığı ne de başka bir sivil toplum örgütü planım var. Balık tutacağım” dediği ifade ediliyor. Aralık ayında hükümette bir kabine değişikliği olması bekleniyor. Çağlayan’ın bu kabine revizyonunda tekrar bakan olarak görev alsa dahi, 2015 seçimleri için çekilme kararından vazgeçmeyeceği  iddia ediliyor.

SICAKLAR VE SAĞLIK SORUNU

Ekonomi Bakanı Çağlayan’a kısa süre önce Ak Parti Mersin belediye başkan adaylığı teklif edildiği biliniyor. Kulislerde bu görevi Çağlayan’ın sağlık sorunları nedeniyle kabul etmediği ifade ediliyordu. Yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, Çağlayan, “Siyaset öncesi bir, sonrası 3 olmak üzere kalbime 4 stent takıldı. Sağlık durumum bu” diyor. “Adana’da bir ortaklığım vardı. Sıcaklara dayanamadığım için bu ortaklığı dahi bıraktım” diyen Çağlayan, “Siyasette her konumda hizmete varım. Ocak ayı itibariyle ben de Mersin’de adayımız için çalışmaya başlayacağım” ifadelerini kullandığı kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen08 Aralık 2013 22:19

    siyasette tutamadığı balığı emekli olarak tutmaya çalışacak sayın bakan..

  • seçmen08 Aralık 2013 22:19

    siyasette tutamadığı balığı emekli olarak tutmaya çalışacak sayın bakan..

  • fikret08 Aralık 2013 20:49

    neden bırakıyorki, ak parti kürt partisi ben de kürdüm diyen bir insan, düşündürücü. laf aramızda dünyalığı tamam galiba.

  • Tokatlanmaktan biktik08 Aralık 2013 20:40

    Hep tokat hep tokat. Kendi yandaslarinin sirketilerini borsaya surduler kucuk yatirimciyi maf ettiler. Ekonomi bakani caglayan en yakin adaminin sirketi Özak GYO (patron Ahmet Akbalik) 2,5TL dan arz oldu, 20 aydir arz fiyatini gecemedi! Buyur burdan yak. Bir de halka arz seferberliginden, sirketlere finansmandan bahsettiler! Demek ki amac baska, kucuk yatirimciyi soymak imis.

  • Ayla Akcan08 Aralık 2013 18:33

    Bunlar hep kaçacaklar diyorlardı. Demek doğruymuş....

  • Borsacı08 Aralık 2013 14:12

    Belık tutma bir hayal. Herkes bildiği işi yapsın. Tam işi öğrendi korkudan bırakıyor. Kimden korkuyorsun. Yaptığın işe inanıyorsan ölene kadar devam etmelisin. Senden daha iyileri ortaya çıkdı ilse dürsütçe yerime daha iyisini buldum benden bu kadar demelisin.

  • kartaly32308 Aralık 2013 13:44

    sayın çağlayan..SERMAYE PİYASASINA GEL..BORSADA HEM HAMSUU..HEMDE POLOMÜT TUTUYORİK..DOLARDA BİR AŞAĞI BİR YUKARİ YAPAYRUK..KISACA İTHALAT OYUNLARİNİ BOZUYOR,,İHRACATA OYNIRIK..ÇIKARCILARIN İŞİNİ BOZUKRİİKK..BENCE..

  • inanmıyorum08 Aralık 2013 13:43

    mersinden gelen hiçbir bakana inanmıyorum. hep menfaat. hep menfaat. lütfen bir an önce bırakınız ve balık tutunuz..

  • DAMAT FERİDÇİLER08 Aralık 2013 13:31

    DAMAT FERİD PAŞA hükümeti tek tek dökülmeye başladı...EEE ne de olsa gemisini kurtaran kaptandır...Ye kürküm yeee....Satın gidin bakalım...Neymiş ekonomi iyileşmiş...Faiz artmış dolar fırlamış...Kandırmaya devam tam gaz milleti...Geçim sıkıntısı çeken bilir...Oy alamayacaksınız bu sefer korkup gittiniz...Batakçılar...

  • dinlenelim08 Aralık 2013 11:43

    yeter tokatladık

  • metin08 Aralık 2013 11:35

    ÇOK İŞLER BAŞARDINIZ YA MİLLET VARLIK KARNI TOK İŞTEN BAŞINI KALDIRAMIYOR.İŞTEN ÇIKTIMI YERLİ DİZİLERLE MİLLETİ UYUTUZ.ÇOK İŞ BAŞARDINIZ!!!işsizler,Asgari üçretlşler,memurlar,işçiler,tüm emekliler,çiftçiler hallerin çok memnun refahı yakaladılar.borcumuz yok adam yerine koyuldu bu millet afferin size Bir füze ihalesini bile adam gibi duramıyorsunuz ABD AB abiler ne der sonra helal olsun tam bağımsız bir devlet olduk evet her boka MAYDANOZ politikası geldi bu ülkeye GEL İZMİT KÖRFEZ'İNDE ÇOK BALIK VAR BENDE EMEKLİYİM ZAMANIM ÇOK BERABER SAHİLDEN TUTALIM ÇOK YORULDUZNUZ BU MİLLETİ ADAM YERİNE KOYDUNUZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • DLBYZ08 Aralık 2013 10:28

    SYN BAKANIM BENDE GELEYİM YER VE ZAMAN VERİN TEBRİKLER BU KARARINIZ İÇİN BİRDE BAHÇE YAPALIM NAR VEYA ARMUT AYVA