E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyümede yukarı yönlü sürpriz olabilir---

Büyümede yukarı yönlü sürpriz olabilir

Büyümede yukarı yönlü sürpriz olabilir
10 Mayıs 2017 - 11:24 borsagundem.com

Türkiye'nin yüzde 4 büyüme tahminini uluslararası kuruluşların da kabul etmeye başladığını bildiren Canikli, bu rakamda yukarı yönlü sürpriz yaşanabileceğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye'nin bu yıl yüzde 4'ün üzerinde büyüyerek sürpriz yapabileceğini belirtti.

Nurettin Canikli, A Haber canlı yayınında konuştu. Döviz kurunun bu sene enflasyona ilave baskı oluşturmayacağını ifade eden Canikli, tek haneli rakamların görüleceğini bildirdi. Canikli, "Enflasyonun aşağı inişini önümüzdeki aylardan itibaren göreceğiz, faiz de buna bağlı olarak aşağı yönlü olacak" dedi.

Canikli, güçlü büyüme performansının sürdüğünü söyleyerek, "Uluslararası kuruluşlar bu yıl büyümenin yüzde 4'ün üzerinde geleceğini kabul etmeye başladılar, sürpriz de gelebilir" değerlendirmesini yaptı. Canikli ayrıca, bu yıl kamu ürünlerine zam yapılmacayağını açıkladı.

'YPG'ye silah yardımı kabul edilemez'

ABD'nin YPG'ye ağır silah vermesi ile ilgili de yorumda bulunan Canikli, "YPG'ye silah yardımı kabul edilemez. Bu yapılan hareketler Türk milletine karşı yapılıyor. Gerekli girişimlerimizi en etkili şekilde sürdürüyoruz. Temennimiz bu yanlışın durdurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)