E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyüme odaklı hisselere boğa piyasası müjdesi---

Büyüme odaklı hisselere boğa piyasası müjdesi

Büyüme odaklı hisselere boğa piyasası müjdesi
02 Kasım 2021 - 13:54 borsagundem.com

183 milyar dolarlık varlığı yöneten ünlü borsa uzmanı Amanda Agati hisse senetleri piyasalarında önümüzdeki süreçte büyüme odaklı hisselerin yıldızının parlayacağını söyledi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı firması PNC Financial’ın Baş Yatırım Stratejisti Amanda Agati’ye göre küresel borsalardaki rekor rallinin yıl sonuna kadar devam etmesi durumunda değerinin altındaki hisseler geride kalacak ve büyüme odaklı hisseler borsalarda baskın bir rol oynayacak.

Agati CNBC’deki röportajında değerinin altındaki hisselere ilişkin olumsuz beklentilerinin sebebi olarak parasal ve mali politikalardaki yön değişikliğinin yanında yavaşlayan küresel ekonomiyi ve bilançoları gösteriyor.

Büyüme odaklı hisseler zirveye oynayacak

Borsa uzmanı, “Denklemin büyüme odaklı tarafı için kesinlikle boğa piyasası öngörüyoruz” ifadelerine yer vererek büyüme odaklı hisseler arasında yükselişe hazırlanan birçok bölüm olduğuna dikkat çekti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 183 milyar dolarlık varlığın yönetimini üstlenen Agati yatırımcıların tartışmasız bir biçimde büyük teknoloji hisselerini de içeren büyüme odaklı şirketlere yöneleceğini söyledi. Borsa uzmanı bu hisse grubunun ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını Wall Street’in beklentilerinden daha uzun bir süre sabit tutmasından fayda sağlayacağını öngörüyor.

Agati açıklamasında, “Tedarik zinciri kesintilerinin yatıştığını görmeye başlayacağız. Yıllık bazda enflasyon derecelendirmeleri etrafındaki görünümlerin yatışacağını düşünüyoruz. Genel beklentiler, enflasyonun fazlasıyla yükseleceğini ve FED'in elini 2022'nin başlarında hem sıkılaştırma hem de politika faizi oranları üzerinden zorlayacağını düşünüyor. Bir asla bunu beklemiyoruz" dedi. Borsa uzmanı hisse senetleri ve sabit gelir piyasalarının da bunu beklemediğini belirtiyor.

Ünlü borsa uzmanı röportajında, “Genellikle, doğru sinyalin hangisi olduğu konusunda bir çeşit bilek güreşi yaparız. Denklemin her iki tarafı da bu enflasyonun doğasının çok daha geçici olacağının sinyallerini veriyor ve bu nedenle de piyasaların bu ihtimali fiyatlandırdığını görüyorsunuz” dedi.

Belirsiz iki ay

Agati borsaların geneli için boğa piyasası öngörüyor. Ancak borsa uzmanı gelecek iki ayda endekslerin siyasi belirsizlik ve büyüme odaklı hisselere doğru hızlanan bir geçişle birlikte zorlu bir sürece gireceğini öngörüyor.

Borsa uzmanı, “Gelecek yıla girerken müşterilerimizi uyarıyoruz ve yatırımcılara kemerlerini bağlamasını söylüyoruz. Önemli ölçüde, daha yüksek kurumlar vergisi oranları ve hatta bireyler tarafında görülebilecek önemli ölçüdeki değişiklikler kesinlikle bu borsa rallisinde fren etkisi yaratabilir” dedi.

Ancak Agati, yatırımcıların hiçbir şey yapmadan oturmaması gerektiğini öne sürüyor. Borsa uzmanı yatırımcılara Nasdaq 100 Endeksi’ni takip eden borsa yatırım fonlarına yönelmeyi tavsiye ediyor. Agati, “Nasdaq 100'de, gerçekten güçlü temel rakamlar oluşturmaya devam ediyorlar ve bunun 2022'ye taşınacağını düşünüyoruz. Artık evde kalma ticareti yok. Sadece teknolojiyi takip etmek, inovasyonu takip etmek ve biraz daha yavaş büyüyen bir dünyada büyümeyi takip etmek gerekiyor" dedi.

Gelişmekte olan piyasalarda büyük fırsat

Agati gelişmekte olan pazarlarda da fırsatlar görüyor. Borsa uzmanı, “Bu yıl gelişmekte olan piyasalara bakıldığında piyasa duyarlılığı açıdan oldukça önemli bir sıfırlama gördük. Ancak bu temel hikayeyi etkilemedi. Aslında ticaretin gelişmekte olan piyasalar tarafında değerlenmesi hikayesinin gerçekten cazip bir fırsata yol olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bankacılığın yıldızı parlıyor

 

Küresel enflasyon tedarik krizinin acı ilacı

 

Fed ve enflasyon TL varlıklarda volatiliteyi artıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)