E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBüyüme kaygıları yeniden ön planda---

Büyüme kaygıları yeniden ön planda

Büyüme kaygıları yeniden ön planda
08 Mart 2019 - 09:09 borsagundem.com

ECB'nin dünkü toplantıda faizde değişiklik yapmazken, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü, yeni bir LTRO açıkladı.

"Büyüme kaygıları yeniden ön planda…

Büyüme endişeleri ile Asya'da bu sabah satışlar devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası ECB'nin Euro bögesi için büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürmesi sonrasında küresel büyümeye yönelik artan endişelere bu sabah Çin'de açıklanan ticaret verilerinin beklentilerden zayıf gelmesi eklenince Çin'de %3, Nikkei'de %2'yi aşan değer kayıpları oluştu. Dünü %0,78'lik kayıpla tamamlayan D&J Endeksi'nde ise bu sabah vadeli işlemlerde kayıp %0,28 ile devam ediyor. Yeni bir parasal genişleme likidite açısından pozitif olsa da büyüme endişeleri baskı yaratmaya devam ediyor.

ECB'nin dünkü toplantıda faizde değişiklik yapmazken, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü, yeni bir LTRO açıkladı. III. LTRO programına Eylül'de başlayacak, Mart 2021'de bitirecek. Faiz oranlarının 2019 sonuna kadar mevcut seviyelerde kalmasının beklendiği açıklanırken faiz yönlendirmesinin Mart 2020'ye uzatılmasının tartışıldığı açıklandı.

Kredi koşullarının olumlu kalması için teşvikler sunacak, ayrıntılar ise zaman içerisinde açıklanacak. Büyüme beklentisi bu yıl için %1,7'den %1,1'e, gelecek yıl için %1,7'den %1,6'ya düşürülürken enflasyon beklentisi bu yıl için %1,6'dan %1,2'ye çekildi gelecek yıl için %1,7'den %1,5'e indirildi. Draghi karar sonrasında yaptığı basın toplantısında gerektiği takdirde tüm enstrümanları kullanmaya hazır olduklarını, önemli miktarda parasal canlandırma hala gerekli olduğunu söyledi.

ECB'nin yeni bir LTRO açıklaması ile euroda değer kaybı yaşanırken dolarda yükseliş yaşandı. Bu sabah EUR/USD paritesinde 1,1180 görülürken dolar endeksinde 97,6 seviyesi görülmüş durumda. Dolardaki değerlenmenin de etkisiyle USD/TL'de kapanış 5,4717'den gerçekleşirken bu sabah işlemler 5,46'nın üzerinden geçmekte.

Bugün Almanya'da fabrika siparişleri büyüme beklentileri açısından takip edilecekken ABD'de istihdam raporu ile konut ve inşaat izinleri takip edilecek. Tarım dışı istihdamda beklenti 180 bin artış iken ortalama saatlik kazançlarda %0,3 artış beklentisi hakim.

Yurt içinde ise S-400 füzesi ile ilgili gelişmeler yakından izlenmeye devam edilecek. Dünü %1,13'lük kayıpla 102.282'den kapatan 100 Endeksi'nde 103.000 altında kapanış negatif. 50 günlük ağırlıklı ortalamaya denk gelen 101.800 üzerinde tutunup tutunamayacağını gün içi seyir için takip edeceğiz. "

Anadolu Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)