E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyüme için hem para hem maliye politikaları gerek---

Büyüme için hem para hem maliye politikaları gerek

Büyüme için hem para hem maliye politikaları gerek
06 Ekim 2016 - 07:59 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, büyümenin desteklenebilmesi için, merkez bankalarının maliye politikalarının desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, büyümenin desteklenebilmesi için, merkez bankalarının maliye politikalarının desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Fischer, uzun bir süredir kapasitesinin altında kalan büyümenin desteklenebilmesi için, para ve maliye politikası adımlarının birlikte gerekebileceğini belirtti.

Fischer New York'ta Çarşamba günkü konuşmasının metninde, "Ultra düşük faizlerin, özellikle en azından kökenindeki sebeplerin bazılarının çözümüne yönelik doğru politikalar oluşturulursa, sürdürülmesi gerekmiyor," dedi.

Fischer, verimliliği ve uzun vadeli büyüme potansiyelini güçlendrmek için, ayrıntılarına girmeden, ülke içi ve dışında, "şefaf ve güçlü para politikaları", aynı zamanda, altyapı ve eğitim yatırımları ve bunun yanında daha etkin regülasyon çağrısında bulundu.

Fischer konuşma metninde ABD ekonomisinin kısa vadeli görünümü ya da para politikasından doğrudan bahsetmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)