E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyükşehir yasası tarımı bitirecek---

Büyükşehir yasası tarımı bitirecek

Büyükşehir yasası tarımı bitirecek
23 Ocak 2014 - 02:53 borsagundem.com

Büyükerşen, yerel seçimlerden sonra 16 bin köyün mahalleye dönüşeceğini hatırlatarak "Yasaya göre şehir içinde tarım ve hayvancılık yapılamaz" dedi

2012’de değiştirilen Büyükşehir Yasası sonrası yaklaşık 16 bin köy yerel seçimlerden sonra mahalleye dönüşecek.

Bu değişimle birlikte artık köylerde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bitme noktasına geleceğini ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de de yaklaşık 400 köyün merkeze bağlanacağını söyledi. Büyükerşen, “Köylülere artık şehirli oldunuz diyorlar. Ancak kanunda tarım ve hayvancılığın şehiriçinde yapılamayacağına dair madde var. Köylü tarım ve hayvancılık yapmadan nasıl geçinebilir” dedi. 

Köylünün geçim sıkıntısı yaşadığını anlatan Büyükerşen, “Ürettikleri para etmiyor. Döviz kurları yükseldi, kuraklık başladı. Sıkıntı büyük. Hükümetin tarım ve hayvancılık politikası olması gerekiyor. Ancak yok” dedi. 

Kuraklığın Eskişehir’de de ciddi oranda hissedildiğini söyleyen Büyükerşen, “İki tane küçük baraj yapmak istedik. Birini yaptık. Diğerini ise mahkeme kararıyla durdurdular. İstimlak ettiğimiz arazi sahiplerini kışkırttılar. Baraj su tuttu. Araziler su altında kaldı. Barajın bitmesi için 3 metre kalmıştı. Şimdi ne arazileri geri verebiliyoruz ne de baraja hizmete alabiliyoruz” dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet23 Ocak 2014 16:43

    hükümetin tarımı öldürme çalışmaları.. Merkeze 30-40 km uzaklıktaki köyleri bile mahalle yaptılar. Sanki İstanbul'da o kadar yayılacak