E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük teknoloji hisseleri yol ayrımında---

Büyük teknoloji hisseleri yol ayrımında

Büyük teknoloji hisseleri yol ayrımında
23 Eylül 2020 - 12:47 borsagundem.com

Teknoloji hisseleri denildiğinde akla gelen ve benzeri piyasa hareketlerinde bulunan 5 lider teknoloji hissesi arasında kopuşlar yaşanabilir. İnovasyonu yatırımla destekleyebilen 3 hissenin liderliğini sürdürmesi bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji hisseleri denildiğinde akla gelen FAANG formülü (Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google) korona virüs piyasasıyla birlikte tarihe karışabilir. ABD merkezli risk sermayesi şirketi The Loup Ventures’ın Kurucusu ve Yönetici Ortağı Gene Munster büyük teknoloji hisselerinin büyük bir değişimin dönüm noktasında olduğunu belirtiyor.

Munster FAANG şirketlerinin 2020’deki rekor rallide hep birlikte yükselemeyeceklerini belirterek, “FAANG performansında bir kırılma gerçekleşecek” ifadelerine yer verdi.

Tecrübeli teknoloji hisseleri analistine göre FAANG hisseleri ikiye ayrılıyor. Munster, “Varlıklı olan grubu Apple, Amazon ve Google olarak düşünün ve Netflix’le Facebook da bu grubun yoksulları oluyor. Varlıklı şirketler önünde sonunda çok daha büyük işletmelerin içerisinde olacaklar” görüşlerini paylaştı.

Analist Apple konusunda olduça iddialı görüşlere sahip ve şirketin sağlıklı yaşam konusunda inovasyonlar geliştireceğine dikkat çekiyor. “Bu oldukça basit. Nakdi olan kraldır ve önünde sonunda giyilebilir teknolojilerle bu nakit çok daha fazla artacak” diyen Munster yeni Apple saatlerin ve AirPod’ların kişisel sağlık bilinci daha fazla olan tüketicileri çekmek için tasarlayacağını öngörüyor. Analist ayrıca 5G yükseltmelerinin iş döngüsünü baştan aşağı değiştireceğini öngörüyor.

Munster, “Bu şirket birkaç yıl içerisinde hisse başına 6 dolar büyüyecekti. Bu denkleme 35 kat çarpanı yerleştirdiğimizde 200 dolar değerindeki bir hisse görürüz” ifadelerini kullandı.

Teknoloji hisseleri analistine göre şu an hisselerde satın alma için iyi bir zaman. Zira Apple hisseleri 31 Ağustos’a %52 oranında yükselse de hisse ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden %19 oranında aşağıda seyrediyor.

Munster Apple’ın da pandemi süresince internet satışları için lojistik yatırımlarının uzun vadeli kazanç vadettiğini ve Google içinse yenilikçi teknolojilerin virüsten bağımsız bir biçimde geliştiğini belirtti.

Facebook ve Netflix'i kötü günler bekliyor

Ancak teknoloji analistinin Facebook ve Netflix üzerindeki görüşleri ayı piyasasına daha yakın. Munster, “Kaybedenler tıpkı daha önce yaptıkları gibi bir ila iki yıl boyunca basitçe belirtmek gerekirse aynı şeyleri tekrar tekrar yapacaklar. Bu durum daha büyük ve yeniden yönlendirilebilir yatırımcıları tatmin etmeyecektir. Bizim düşüncemize göre bu hisselerdeki katmanların ağırlıkları gelecek aylarda ve çeyreklerde aşağıya doğru yönelecek.” ifadelerini kullandı. Munster, “Bütün büyük sermayeli teknoloji hisselerine aynı şekilde davranamayız” dedi.

26 Ağustos tarihinde rekor seviyeye ulaşan Facebook o tarihten itibaren %16 değer kaybetti. Netflix evde kalma yatırım stratejisine uygun olmasıyla bulduğu enerjiyi kaybederek 13 Temmuz tarihinde ulaştığı rekor seviyesinden %15 oranında uzaklaştı.

Teknoloji hisselerinin güvenli liman olması endişe verici

 

Citi: Altın yıl sonuna kadar tekrar rekor kırabilir

 

Borsa İstanbul'da iştah yüksek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OZGUR ISIK24 Eylül 2020 00:38

    Apple icin hemfikirim ve hissenin guvenli liman olarak kabul gorup ikiye katlayacagina inaniyorum

  • Akıllı ol boş şeyler ile vaktini harcama 26 Eylül 2020 20:47

    Borsada baktığın hisse değerlerinin hepsine insan eli değiyor sence bu zamanda insan elinin değdiği şeyde çıkar yokmudur