E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyük skandal! ABD derken şimdi de Almanya...---

Büyük skandal! ABD derken şimdi de Almanya...

Büyük skandal! ABD derken şimdi de Almanya...
05 Kasım 2019 - 17:30 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde yaşanan 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak tanıyan tasarıyı kabul ederken, skandal bir hamle de Almanya'dan geldi.

Almanya’daki Süryaniler, 1915 yılında Osmanlı sınırları içinde yaşayan Süryanilere ‘soykırım’ yapıldığı iddiasıyla Giessen kenti yakınlarındaki Pohlheim’da bir anıt dikti.

Belediye meclisi, Chirtus Kilisesi'nin bulunduğu Wetzenborn-Steinberg'deki yeşillik alana dikilen anıt için 2017’de oybirliğiyle karar almıştı.

Cumartesi günü gerçekleştirilen törene yaklaşık 200 kişi katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Udo Schöffmann, “Bugün çok önemli bir gün. Böylesi olayların bir daha tekrarlanmaması için bu anıtı dikiyoruz. O dönemde hayatını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Herkesi uzlaşmaya çağırıyoruz” dedi. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recepali06 Kasım 2019 13:55

    Yahu türkiye olarak siz niye aynı şeyleri onlar için yapmıyorsunuz. Misliyle karşılık verin

  • izmirli06 Kasım 2019 11:38

     :D  :D  :D gülmemek elde değil fırınlarda insanlardan sabun yaptınız avrupada yapmadığınız kalmadı beni soykırımla suçluyorsun  avrupada bunu destekliyo hayret

  • zaten böyle..06 Kasım 2019 10:04

    ingilterede, çocuk bahçelerinde 1915 osmanlı-ingiliz savaşlarıanlatılıyor. küçücük bedenelre hem milliyetçilik duyguları, onlar bir çok etnik ırdkdan oluşuyor ya... hemde osmanlı yani türk düşmanlığı aşılanıyor. türk gördüğü sözde katledilen asker dedelerini anımsıyolar. ingilizler milli benlik yıkamada çok profesyonel. yani her ülke birbirine düşmanç öyle lay lay lay hayat bayram olsun insanlar elele tutuşsa ütopyası lafda kalıyor...  herkes rekabet içinde. siz bile iş yerinde 3 kuruş zam için birbirinizi yiyorsunuz.. şirketler 5 kuruş kar için ne hokkabazlıklar yapıyor... ülkelerde böyle.menfaat ve çıkarları için herleyi yapar.. almanyadaki çoğalan türkler, türkiy eözlemi ile neler yapmaz ki 10 yıl 40 yl sonra... almanyada kendini korumak için aynını yapyor. alışın gerçeklere. yapamıyorsanız zorlandısanız istifa edin ve gidin.

  • atatürk..06 Kasım 2019 10:00

    ortadoğuda milli birlik ve beraberliği yok etmeye çalışıyorlar... önce kürtler... şimdi süryaniler... sonrasında ermeniler..ardından  çerkesler. sonrasında gürcüler... vb.. vb.. bunun tek çözümü.. ne mutlu türküm diyene demektir. çin bunuda gördü ve türkleri ayrıştırmaya başladı.. kıpçaksın.. hunsun..oğuzsun... 16 farklı ırtka böldü ülkesinde eğitimleri ona göre empoze ediyor.. biliyorki türksün dediğinde 16 ırk bir bütün oluyor.. ama tek tek farklı etnıklere boluyorki, birlik ebraberliği ve geçmişte uydurduğu tarihi hikayelerle bu ırkları birbirine düşman belletiyor... avrupa nın ve abd nınamacı odur... ırtklara mezheplere bolmek. ileride mudhale edincede, seni parçalamak. eline silah verncede birbirinle savştırmak. cehalet geldimi tamamdır. okul kapandımı, din adamlarının peşinden koşan hayal perestler doğar. din adına keser,biçer, aslında ABD İÇİN savaşır. ülke kurmak için sansada. atamız nutuj da bugunleri anlatmış sankı. 

  • Tertaptu 06 Kasım 2019 06:55

    Tek çare nükleer güç ve bilim teknoloji hacılar hocalar imam hatiplere bunlarla baş edemeyiz ama egitimi abd ve Avrupa istediği gibi dağıttık

  • komik06 Kasım 2019 08:48

    İşiniz gücünüz milletin dini sana ne oğlum imam hatiplerden anlaşılan o ki sen imam hatip de okumamışsın belkide önünden bile geçmemişsindir biraz kırıntı bulaşır diye ama görünen o ki bilimsel çalışmalara yapacağına burda salakça yorumlar yaptığına göre senden de bi halt olmadığı ortada dingil.

  • belirsizlik05 Kasım 2019 22:39

    Beyler sakin olun bu işleri organize eden Almanyayı Amerikayı Fransayı ve hatta Rusyayı yöneten Yahudiler yapıyor. Hiçbir almana fransıza filan kızmayın adamların ülkesi Yahudiler tarafından ele geçirilmiş. Sarkozy mesela yahudi değil miydi, Trump damadı yahudi değil mi. Devleti yönetenler bunu herhalde benden daha iyi biliyor ona göre dış politika oluşturmak gerek.

  • Tarık05 Kasım 2019 22:02

    !915 de Osmanlı devleti Genel Kurmay başkanı Fritz Bronsart paşa olup kendisi Alman dır! İyi olmuş diktikleri. Ermeni tehciri emrini de kendisi imzaladığı için bu anıtın altına onun Tehcir emrini de asmak lazım. Bu yapıldıysa da yine onun emriyledir.    :) 

  • Can05 Kasım 2019 18:25

    Yolu geçen dibine işeyip sosyal medyadan paylaşşın 

  • Geldim Gördüm05 Kasım 2019 18:20

    “Bugün çok önemli bir gün. Böylesi olayların bir daha tekrarlanmaması için bu anıtı patlatıyoruz. O dönemde hayatını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Herkesi kitap okumaya çağırıyoruz” şeklinde bir yazı yazıp, o anıtı patlatmak lazım.

  • köfteci05 Kasım 2019 18:20

    halbuki 1915 te birlikteydik şimdi niye yan çiziyorlar

  • Tc05 Kasım 2019 18:13

    Almanyaya yahudi aniti dikselerdi ya

  • recep05 Kasım 2019 18:08

    leş kargaları.

  • okiman0705 Kasım 2019 18:04

    her şehre anıt dikin Hitler uğruna. her kalan yahudi ileride tehlikeli olacak derdi

  • Süleyman Kırpak05 Kasım 2019 18:00

    umar şerefsizler milyonlarca yahudi yi kalorifer kazanları koyup yaktınız kaliamlar yaptınız bu suçunuzu masum ülkeler üzerine atıyorsunuz.

  • Çakma okie05 Kasım 2019 17:39

    Kişi kendinden bilirmiş işi. Yatacak yeriniz yok doç lant...Tarihte demekki bu tüyü bozukları da düzmüşüz... Alayınız gelin.