E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük işlerin CEO’sunun borsadan satış yöntemiyle halka arzı bugün başlıyor---

Büyük işlerin CEO’sunun borsadan satış yöntemiyle halka arzı bugün başlıyor

Büyük işlerin CEO’sunun borsadan satış yöntemiyle halka arzı bugün başlıyor
20 Mayıs 2019 - 17:19 borsagundem.com

CEO Event Medya, sıfır finansal borç ve yüzde 33 iskonto ile bugün halka açılıyor. Şirket hisselerine sahip çıkacak, bir ay boyunca fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler gerçekleştirilebilir.

Dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük organizasyonlarına imza atan CEO Event Medya A.Ş. halka arz ediliyor. Borsa İstanbul’da yılın ikinci halka arzı, bugün ve yarın (23-24 Mayıs tarihleri arasında) gerçekleştirilecek. CEO Event Medya, 12 milyon lira değerindeki mevcut sermayesini, mevcut ortakların rüçhan hakkını kısıtlamak suretiyle 6 milyon 800 bin lira artırarak 18 milyon 800 bin liraya çıkaracak.

Borsada satış yöntemiyle birincil piyasadan, hisse başına 4.80 liradan sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılacak halka arz, iki iş günü sürecek. Ancak ilk iş gününde yani bugün yeterli talebin gelmesi durumunda, talep toplama sürecinin sonu beklenmeden dağıtım yapılabilecek. Gedik Yatırım, 6 milyon 800 bin adet hissenin halka satışına ‘Bakiye Yüklenimi’ yöntemiyle aracılık edecek. CEO Event’ın halka arz kodu: CEOEM.HE

HALKA ARZLARA YOĞUN TALEP

Mayıs ayı başında gerçekleştirilen Smartiks Yazılım’ın halka arzına yoğun talep geldi. CEO Event gibi birincil piyasadan sabit fiyat yöntemiyle gerçekleştirilen halka arzda 12 milyon 400 bin hisseye 32 milyon adet talep gelmişti.

YÜZDE 33 İSKONTOLU HALKA ARZ

Hisseleri yüzde 33 oranında iskontolu halka arz edilecek olan CEO Event tarafından, bir ay boyunca da fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler gerçekleştirilebilir. Finansal borcu sıfır olan ve kasasında 31 Aralık 2018 itibarıyla 24 milyon nakit bulunan şirket, halka arzdan 33 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyor. Halka arz gelirinin tamamı şirketin kasasına girecek.

YENİ YATIRIMLAR VE ULUSLARARASI ORTAKLIKLAR

CEO Event halka arz sonrasında, kongre, spor, eğlence, markalı fuar başta olmak üzere kurumsal etkinlik gibi mevcut event alanlarını geliştirmeyi, ayrıca uluslararası girişimler yoluyla Türkiye’deki payını artırmayı ve dünya pazarlarına açılmayı ve marka değerini yükseltmeyi planlıyor. Şirket halka arz gelirini ağırlıklı olarak yeni yatırımlarda kullanarak organik ve inorganik büyümeyi hedefliyor.

CEO Event halka arz sonrası açık hava, medya, reklam, event şirketi ve fuarcılık şirketi yatırımlarının yanı sıra hali hazırda yürüttüğü event yönetimi hizmetlerini, uluslararası müşterilere de hizmet verecek şekilde genişletmeyi amaçlıyor. Bu amaçla farklı ülkelerde şube açmayı, temsilcilik vermeyi ve ortaklık yapmayı öngörüyor.

DÜNYA ÇAPINDA ORGANİZASYONLARA İMZA ATIYOR

Kongre, eğlence, spor, fuar, tasarım ve kurumsal etkinlik CEO Event’in uzmanlık alanları arasında yer alıyor.
Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı, WEC Dünya Enerji Kongresi, WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası, FIFA U-20 Dünya Kupası Açılış Töreni, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve İstanbul 2020 Olimpiyat Aday Şehir Tanıtım Etkinlikleri gibi uluslararası eventler, CEO’nun gerçekleştirdiği global ölçekli projelerin bazıları arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet23 Mayıs 2019 12:11

    Hükümet yeni bir yasa çıkarmalıdır... halkı çarpan bir firma olduğu anlaşılan şirketleri hiç bir bürokratik evre beklenilmeden derhal borsadan çıkarmalıdır. o şirketin bütün yönetici ve çalışanların mal varlığına da anında el koymalıdır. Borsa böyle arınır millet böyle kurtulur...

  • VS22 Mayıs 2019 09:53

    CEO almak için nasıl bir yol izlemeliyiz.borsadan alınabiliyormu?

  • Zeynep Gümüş22 Mayıs 2019 11:04

    Aracı kuruma yarın sabah talimat vereceksiniz ya da normal hisse alıyormuş gibi kodunu yani CEOEM.HE yi girip paranız kadar talepte bulunacaksanız diye biliyorum ben geçmişte hep böyle oldu

  • Murat Gülten21 Mayıs 2019 08:51

    Smartiks alan herkes kısa vadede iyi kazandı Gedik Yatırım'a sordum bu halka arzı da aynı ekip yapıyormuş Smartikse 3 kat talep gelmişti

  • Ali Kara21 Mayıs 2019 08:33

    yüzde 33 iskonto varsa alınır bence bu hisse

  • Ahmet Demir 20 Mayıs 2019 18:25

    Smartiksten sonra CEO da moralleri düzeltir yoğun talep gelirse koşa vadede iyi kazandırır