E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyük iftira rencide olduk---

Büyük iftira rencide olduk

Büyük iftira rencide olduk
18 Şubat 2017 - 10:25 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Almanya’da DİTİB’in camilerinde görev yapan bazı imamların casuslukla suçlanmasını sert bir dille yalanladı: Bir din adamına atılabilecek en büyük iftira

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, aralarında Alman gazetecilerin de bulunduğu yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Alman medyasında DİTİB camilerinde görevli 2 din görevlisinin şahsi bilgisayarına el konulduğu yönünde haberler yer aldığını ifade eden Görmez, bir din adamına atılabilecek en büyük iftiranın dinin de ona yasakladığı başkalarının özel hayatı hakkında bilgi toplamak olduğunu, bunun asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Bundan rencide olduklarını vurgulayan Görmez, olayların başladığı günden itibaren Başkanlığın ve DİTİB'in din görevlilerinin illegal bir faaliyet içinde olmadıklarını kesin bir dille kamuoyuyla paylaştığını, bunun yanı sıra Alman yetkililerine de bilgi aktardıklarını bildirdi. Görmez, "Seçim atmosferinde iki ülkenin ilişkileri zedelenmesin, İslam, din, DİTİB, Diyanet bu polemiklere malzeme yapılmasın diye, sadece özveride bulunmak için şeklen yetki aşımında bulunduğunu kabul ettiğimiz 6 arkadaşımızı Türkiye'deki görevlerine iade ettik" dedi.

DİTİB'E YAZI GÖNDERMEDİK
"15 Temmuz sonrası Diyanet'in, DİTİB'e Almanya'daki FETÖ üyelerinin belirlenmesine yönelik bir talimat verip vermediğinin" sorulması üzerine Görmez, "Bizim gönderdiğimiz yazı, DİTİB'e değil büyükelçiliklerde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'nı temsil eden, yahut başkonsolosluklarda bulunan müşavir ve ataşeleredir. Büyükelçiliklere gönderdiğimiz yazı, bir terör örgütüyle ilgilidir, şahıslarla ilgili değildir. Yani bizim Batılı dostlarımıza anlatmakta zorlandığımız husus budur" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • analist18 Şubat 2017 16:45

    "şeklen yetki aşımında bulunduğunu kabul ettiğimiz 6 arkadaşımıZ" derken ????? iftira değil yani

  • reis18 Şubat 2017 11:44

    niye oradaki başaka türki kurumlara aynı iddayı söyelemiyorlar.bal gibide bir şeyler var alman hukukuna güvenmekten başaka çaresi yok.en azında bizim hukkuk gibi şaibesi yok ..korkmayın yapmadıysanız korkamayın

  • normaldir18 Şubat 2017 11:03

    tayyıp erdoğanın girişimlerinin meyvası.siyasetde sınır olur