E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyük bankalar batarsa ne olur---

Büyük bankalar batarsa ne olur

Büyük bankalar batarsa ne olur
22 Temmuz 2013 - 07:30 borsagundem.com

İşte G20 zirvesinin sonuç bildirisinin en önemli maddesi. Moskova’daki buluşmada neler görüşüldü, nelere dikkat çekildi?

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 20 ülkenin oluşturduğu G-20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları Cumartesi günü Moskova'da bir araya geldi. G-20 dünyanın önde gelen merkez bankalarının canlandırma önlemlerinden çıkış konusunda çok dikkatli ve iş birliği içinde hareket etmesini istedi. Ancak gelişmekte olan ülkelerin bu konuda kendi ekonomilerinin etkilenmesi için gerekeni yapmak konusunda kendilerinin sorumlu olduğu vurgulandı.
G20'nin nihai bildirisinde uzun süre devam eden gevşek para politikalarının muhtemel negatif etkileri üzerinde duruldu ve bu durumun döviz kurları ve sermaye akışı üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.
Rusya Maliye Bakanı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Ekonomik durgunluk sırasında niceliksel gevşeme makuldür Sorun bundan sonra riskler ve ekonomi üzerinde negatif etkiler oluşmadan ne yapılabileceği. Ancak bu konuda net bir sonuç alınamadı" dedi.
Merkez Bankası yetkilileri atmış oldukları adımları G-20'nin diğer üyelerine açıklamaları ve politika kararları alırken bu karaların negatif etkilerini de hesaba katmaları gerektiğinin farkında olduklarını dile getirdiler.
G-20 bildirgesinde "Güçlü makroekonomik politikalar ve ihtiyatlı bir çerçeve içinde kalmak muhtemel volatilitenin önüne geçecektir" denildi. ABD'li yetkililerden gelen açıklamalar "ABD'de niceliksel gevşeme önlemlerinin  geri çekilmesi uygun bir tarzda olacaktır. Gelişmekte olan ülkeler buna kendi politika adımları ile karşılık vermelidir" şeklinde oldu.
Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei yaptığı açıklamada Fed'in niceliksel gevşeme önlemlerinden geri adım atarken, küresel finansal piyasalarda karmaşaya neden olabilecek bu adımları kararlı bir yaklaşım ve uygun bir şekilde atması gerektiğini dile getirdi. Çinli Bakan
Çinli bakan, ABD bu politikalardan çıkarken tüketime olan katkının da kaybolacağını ve ABD ekonomisinin yeniden güç kaybedeceğini öngördü.
Orta vadeli açık düşürme hedefleri konusunda  G-20 yetkilileri büyümeyi destekleme ile mali sıkılaştırma arasında dengeyi temin etme konusunda zorluklarla yüzlemeye devam ediyor. G-20 halen bu konuda sağlam bir başarı gösterebilmiş değil. Alman yetkililer ise hükümetlerin sürdürülebilir büyümeye imkan sağlamak için borçlarını düşürmesi gerektiği yönündeki görüşlerini ısrarla tekrarladılar.
Bir önceki G-20 toplantısının aksine bu kez yetkililer Japon ekonomisinin seçimler öncesinde bir bekleme sürecine girdiği belirtilerek, Japonya'da uygulanan yeni ekonomi stratejilerine yönelik temkinli bir iyimserlik sergilendi, ancak bazı analistler Japonya'da yapısal reformların üşündü ayağı konusunda yeterli adım atılmadığına yönelik görüşlerini dile getirdi.
Finansal düzenlemeler konusunda ise Basel III düzenlemelerinin 2014 yılında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. Bildiride ayrıca Finansal İstikrar Kurulu FSB'nin Eylül ayında yapılacak bir sonraki G-20 toplantısına kadar büyük bankaların batmasının ekonomiye vereceği zararı önlemek için neler yapılması gerektiği konusunda bir rapor hazırlaması istendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rrrrt31 Ocak 2017 20:23

    Bonozedeler olur başka zedeler olmaz geri kalan herkez parasını alır. Hazine bonoları garantide degilmiş