E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBusiness Insider: F-35 en kötü silah projelerinden biri---

Business Insider: F-35 en kötü silah projelerinden biri

Business Insider: F-35 en kötü silah projelerinden biri
02 Haziran 2019 - 12:35 borsagundem.com

ABD merkezli Business Insider (BI) sitesi, F-35 Lightning II savaş uçağını yüksek maliyet ve güvenilirlik sorunları nedeniyle ABD ordusunun geliştirdiği en kötü silah projeleri arasında gösterdi.

F-35 programının uygulanması sırasında sayısız teknik ve üretim sorununun ortaya çıktığına işaret eden BI, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un son denetiminde, güvenirlik ve savaşa hazır olma durumu ile ilgili sorunların devam ettiğinin saptandığını yazdı. Haberde, proje maliyetinin de 1.2 trilyon doları bulduğu kaydedildi.

En kötü projeler listesine ayrıca Zumwalt destroyerleri, Littoral Combat Ship (LCS) adı verilen kıyı gemileri, Ford uçak gemileri ve elektromanyetik top da dahil edildi. 

Milyarlarca dolara mal olan Zumwalt destroyerlerinin motor, elektronik, silah ve görünmezlik sorunu yaşadığı belirtilen haberde, LCS tipi kıyı gemilerde de bir dizi teknik kusurların tespit edildiği aktarıldı. Kıyı gemilerin ayrıca şiddetli çatışmalarda hayatta kalma yeteneğinin de şüphe uyandırdığı kaydedildi.

ABD’nin 10 yılı aşkındır geliştirmekte olduğu çok maliyetli elektromanyetik topun sınırlı atış hızı ve büyük enerji tüketimi gibi eksikliklerinin bu projeyi mevcut silahlar için kötü alternatif yaptığı ifade edildi. 

Haberde, "Amerikan askerler, sanayi partnerleriyle birlikte dünyanın en iyi silahlardan birilerini geliştiriyor ancak üretim programları nadiren beklendiği gibi sorunsuz çalışmakta" ifadesine yer verildi. (SPUTNIK)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suat bayram03 Haziran 2019 00:09

    Keşke dünyada geliştirilen bütün silah e savaş projeleri başarısız olsa türkiyede dahil savaşa hayır. Belki onun yerine insanlığa faydalı şeyler geliştirmek için çaba sarfetmeye çalışırlar.

  • JBT 02 Haziran 2019 17:53

    F35 yerine airbus yolcu uçağı alalım....para kazanmak istiyoruz.....

  • Hasan 02 Haziran 2019 17:13

    Yarın s400 den vazgeçince basına f35 dünyanın en iyi silahı diye haber yaptırırlar. Bağımsız basımımız da yayınlar.

  • HALİL TÜRK02 Haziran 2019 15:56

    ülkemiz s 400 ardından suv 57 ve hemen onun ardından da uzun menzilli nükleer füzeleri acilen alıp çaydırıcı olmalıyız.mesala kıbrısta ingiltere ve fransanın üstü varmış her ikisininide çayır çayır yakarız.

  • Kerim02 Haziran 2019 18:45

    Trump ve pentagon bizi seviyormus bize kiyamamis....trump dayi idolumuz olur zaten..Turkiyemizi daha büyük yapacaz..m

  • HALİL TÜRK02 Haziran 2019 15:54

    demek ki ALLAH yüzümüze bakacak.umarım abd bir aptallık daha yapıp da bize vermez veye yitelemez.bunun yerine ruslardan s 400 yanısıra suv 57 hem alalım hemde ortak üretir isek abd bize kullanacağı kozları artık kalmaz.

  • Lale02 Haziran 2019 12:51

    Ar-ge yüksek maliyet, düşük başarı şansı demektir. 100 projeden biri başarılı olur, ama savaşı kazandirir

  • doğru02 Haziran 2019 12:46

    en büyük f-35 siparişini biz verdik, bizim askeri yetkililer nasıl inceleyip araştırdı ,işimiz gücümüz medya üzerinden algı ,f-35 tanesi 100 milyon dolar ve dünyada artık savaş uçağının caydırıcılığı yok,nükleer gücün ve hızı yüksek uzun menzilli füzelere sahip olacaksın...

  • YERE BATSIN F-35 İNİZ.02 Haziran 2019 12:41

    Daha götingenli amerikalılar sizif-35 projesinden çıkarırız diye tehdit ediyor. Keşke çıkarsanız. Bu bize ceza değil ödül olur.