E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBurun spreyi şirketinin hisseleri uçtu---

Burun spreyi şirketinin hisseleri uçtu

Burun spreyi şirketinin hisseleri uçtu
02 Aralık 2020 - 12:56 borsagundem.com

İsviçre merkezli biyoteknoloji şirketi Auris Medical, korona virüsüne karşı etkili olduğu iddia edilen bir burun spreyi geliştirdiğini duyurdu. Duyurunun ardından şirketin hisseleri 6 kat değerlendi

İsviçre merkezli biyoteknoloji şirketi Auris Medical’in hisse fiyatı, AM-301 adını verdiği burun spreyinin korona virüsüne karşı koruma sağlayabileceği yönündeki test sonuçlarına dair açıklamanın ardından uçtu.

ABD’de Nasdaq borsasında işlem gören Auris Medical hisseleri, bu haberin ardından dün yüzde 480 oranında yükseldi. Haftanın ilk işlem gününde 1,1 dolar olan hisse fiyatı, salı günü 6 doların üzerine çıktıktan sonra günü 5,23 dolardan tamamladı.

ONAY BAŞVURUSU SENEYE

Business Insider’ın haberine göre, spreyin, insan burnu hücrelerinde yapılan testlerde korona virüsüne karşı etkili koruma sağladığına dair pozitif bulgular elde edildi. Spreyin kullanıldığı hücrelerde enfekte olunmasından 48 saat sonrasında virüs yoğunluğunun sprey kullanılmayan hücrelere göre yüzde 90 oranında daha az olduğu aktarıldı.

“Yeni geliştirdiğimiz sprey, burun mukozal hücrelerinin enfeksiyon riskini belirgin bir şekilde azaltma potansiyeline sahip” diyen Auris Medical CEO’su Thomas Meyer, testlere devam edeceklerini ve 2021’de kullanım onayı için başvuru yapacaklarını söyledi.

Korona virüs Bilim Kurulu, bugün aşı gündemiyle toplanacak

Wall Street Aralık ayının ilk gününü rekorlarla tamamladı

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif02 Aralık 2020 22:30

    yerli ve milli kekik yağı covid-19 a bire bir etkilidir.sarımsağı iyice döv,ez ve kekik yağı ile karıştır , macun şeklini alan merhemi burun deliklerine sür desemde sakın yapmayın sorumluluk kabul etmem.ytd.

  • Mehmet02 Aralık 2020 15:34

    Aşıdan sonrada devam ederiz buna ölese:)

  • Hasan02 Aralık 2020 14:26

    Bizde de Kekik Yağı revaçta :D  :D  :D 

  • www02 Aralık 2020 16:20

    Yerli ve Milli aşı üreten Hıfzıssıhha Enstitüsü'nü kapat, sonra da dışarıdan medet bekle :'(  :'( 

  • www02 Aralık 2020 16:18

    Spreye de gerek yok. Koy sıcak suyun içine birkaç damla , çek burnuna