E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBurun deliklerine mıknatıs yerleştirdi hastanelik oldu---

Burun deliklerine mıknatıs yerleştirdi hastanelik oldu

Burun deliklerine mıknatıs yerleştirdi hastanelik oldu
31 Mart 2020 - 10:44 borsagundem.com

Korona virüse karşı önlem olarak, kullanıcıları yüzüne dokunmaması için uyaran bir kolye yapmak isteyen Avustralyalı bir astrofizikçi, burun deliklerine mıknatıslar yerleştirince hastanelik oldu.

Melbourne Üniversitesi’nden Doktor Daniel Reardon, insanların kendilerini salgından koruması için bir cihaz geliştirmek isterken hastanelik oldu.

Karantina sürecinden çok sıkıldığını söyleyen 27 yaşındaki Reardon, yüzle temas edildiğinde alarm veren bir kolye yapmak istedi. Bunun için burnunun içine ve dışına ikişer adet güçlü mıknatıs yerleştiren Reardon’ın iyi niyetli girişimi ters tepti.

Reardon burnunun dışındaki mıknatısları çıkardı ancak bu kez içindekiler birbirine kenetlendi.

“Kerpetenle çıkarmaya çalıştım ancak her seferinde mıknatıslar kerpeteni çekti” diyen Reardon dakikalarca uğraşmasına, hatta çözümü Google’da aramasına rağmen başarılı olamadı.

Bunun üzerine, sağlık çalışanı partneri tarafından hastaneye götürülen Reardon, doktorların kullandığı anestezi sprey sayesinde mıknatıslardan kurtuldu.

Bir daha mıknatıslarla oynamayacağım'

Pulsarlar ve ağırlık dalgaları üzerinde uzmanlaşan Daniel Reardon, Guardian’a yaptığı açıklamada, “Bazı elektronik ekipmanım var ama devre veya bir şeyler inşa etmek konusunda gerçekten deneyim ya da uzmanlığım yok. Düşündüm ki, manyetik alanı algılayacak bir devre inşa edersem ve bileklerimize mıknatıslar takarsak, elimizi yüzümüze yaklaştırdığımızda alarmı tetikler. Yalnızlıktan, can sıkıntısı bana bunu düşündürdü. Yanlışlıkla elinizi yüzünüze yaklaştırmadığınız müddetçe sürekli uğultu çıkaran bir cihaz icat ettim” dedi.

Sevgilisi dahil doktorların durumuna güldüğünü de söyleyen Reardon, “Söylemeye gerek yok bir daha mıknatıslarla oynamayacağım” ifadelerini kullandı.

Fransa'da korona virüsten ölenlerin sayısı 3 bini aştı

New York'ta koronavirüsten ölenlerin sayısı 1000'i geçti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)