E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBursaspor 2 -3 Galatasaray (Maç sonucu)---

Bursaspor 2 -3 Galatasaray (Maç sonucu)

Bursaspor 2 -3 Galatasaray (Maç sonucu)
17 Mart 2019 - 19:55 borsagundem.com

Bursaspor Spor Toto Süper Lig 26. hafta karşılaşmasında evinde Galatasaray'ı ağırladı.

Mücadelenin ilk yarısı Bursaspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray önce Diagne'nin penaltı golüyle beraberliği yakaladı sonra Feghouli'nin golüyle 3-2 öne geçti ve galibiyete uzandı. Lider Medipol Başakşehir'in puan kaybettiği haftada Aslan, altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırmış oldu.

Maçın Özeti

Mücadele başladı.

Maç iki taraf için de oldukça tempolu bir şekilde başladı. Henüz 1. dakikada sağ kanattan Aytaç'ın kullandığı köşe vuruşunda Chedjou arka direkte kafayı vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı. Galatasaray ise Onyekuru'nun savunma arkasına koşuları ile pozisyon bulmaya çalıştı.

Bursaspor ve Galatasaray özellikle orta sahada kaptıkları topla hızlı çıkmaya çalıştı. 7. dakikada Saivet'in güzel pasında sol kanatta topu alan Yusuf Erdoğan son çizgiye doğru hareketlendi. İçeri çevirmek istediği top Marcao'ya çarpıp kornere çıktı.

13. dakikada Belhanda'nın rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta içeri ortaladığı topu Diagne indirdi, devamında Onyekuru ceza alanı ön çizgisinden vuruşunu yaptı. Top yandan auta gitti.

Muslera'dan müthiş kurtarış

Bu pozisyonun bir dakika sonrası Bursaspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Saivet'nin içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerinden Aytaç gelişine ayak içiyle vurdu, ters ayakta yakalanan Muslera nefis bir hamleyle topu ayağıyla kornere çeldi.

Bursaspor golü buldu

15. dakikada Bursaspor Sakho ile skoru 1-0'a getirdi. Sağ kanattan içeri sokulan Yusuf Erdoğan'ın pasında kale önündeki Luyindama'dan seken topu çizgi üzerinde Diafra Sakho tamamladı ve skor tabelasındaki dengeyi bozan isim oldu.

Mücadelede dakikalar 18'i gösterdiğinde Bursaspor'da Onur Atasayar topsuz alanda yerde kaldı. Hakem sedye istedi. Onur sedyeyle kenara alındı. Tedavisi tamamlanan genç futbolcu oyuna devam etti.

Yusuf Erdoğan dikkat çeken isim oldu

Oyunun 20 dakikalık bölümünde Bursaspor'da Yusuf Erdoğan etkili atakları ile Galatasaray savunmasını bir hayli zorladı. Özellikle savunma arkasına sarkan toplarda Marcao ile Luyindama ikilisi bir hayli zorlandı.

Maçın 28. dakikasında sağ kanattan ilerleyen Sakho, pasında savunmadan seken topa kendi vurmayı denedi ancak top farklı şekilde yandan auta çıktı. Tecrübeli forvet aşırtma şut yerine aradan Yusuf Erdoğan'a pası düşünseydi Bursaspor bir gol daha bulabilirdi. Galatasaray özellikle savunma arkasına gelen toplarda çok büyük zorluk yaşadı bu dakikaya kadar.

Bursaspor 38. dakikada zorunlu bir oyuncu değişikliğine gitti. Maç içerisinde sakatlık yaşayan genç futbolcu Onur Atasayar, yerini Allano Lima'ya bıraktı.

Oyuna girdikten bir dakika sonra Allano Lima Mariano'yu arkasından formasından çekince hakem Suat Arslanboğa tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Kazanılan serbest vuruşta Belhanda'nın ortasında Luyindama'nın kafa vuruşu dışarı gitti.

Saivet'den müthiş gol

Mücadelenin 42. dakikasında Saivet müthiş bir gole imza attı ve skoru 2-0'a getirdi. Sol kanattan içeri sokulan Lima'nın geriye doğru çıkardığı pasta Saivet yay üzerinden ayak içiyle gelişine mükemmel vurdu ve topu Muslera'nın uzanamayacağı noktaya gönderdi. Bu golle skor maçta 2-0'a geldi.

44. dakikada bu kez sarı kartı gören isim Galatasaray'dan Luyindama oldu.

Ndiaye ilk yarının sonunda golü attı

Mücadelenin 45+2. dakikasında bu kez Galatasaray'da Ndiaye sahneye çıktı ve farkı bire indirdi. Rakip yarı alanın ortalarından kullanılan serbest vuruş sonrası Mariano içeri doldurdu. Luyindama'nın kafayla çevirdiği topu kale alanı içinde Ndiaye yine kafayla ağlara yolladı.

Bu gol aynı zamanda da ilk yarının sonucu oldu ve Bursaspor 2-1'lik üstünlükle soyunma odasına giren taraf oldu.

Maçın 2. yarısına her iki takım da oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Bursaspor ilk oyuncu değişikliğini ilk yarıda zorunlu bir şekilde yapmıştı.

İlk yarıda Galatasaray'ı ümitlendiren isim olan Ndiaye, 2. yarının henüz başında sarı kartı gördü. 46. dakikada kartı gören tecrübeli orta saha bir sonraki maçta cezalı duruma düştü.

Maçta dakikalar 48'i gösterdiğinde Galatasaray yüklenen taraf oldu. Sağ kanattan son çizgiye inen Feghouli'nin ortasında Ndiaye ön direkte vuruşunu yaptı, top farklı şekilde auta çıktı.

Maçta bir sarı kart daha çıktı. Galatasaray'da Marcao maçın 51. dakikasında kartı gören isim oldu. Brezilyalı savunmacı gördüğü kartla ceza sınırına geldi.

VAR, penaltı ve gol

53. dakikada Belhanda ceza sahasında yerde kaldı, penaltı bekliyor. Suat Arslanboğa, 'devam' dedi. VAR uyarısı sonrası hakem pozisyonu incelemeye gitti ve penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Diagne maçın 56. dakikasında topu ağlara gönderdi ve skordaki dengeyi sağladı.

Penaltı kararına rağmen hakeme itirazlarda bulunan Belhanda sarı kartla cezalandırıldı.

Maçta kartların sayısı yükseldi. 59. dakikada Galatasaray'da kartı gören isim bu sefer Emre Taşdemir oldu.

63. dakikada Feghouli güzel bir golle Galatasaray'ı 3-2 öne geçirdi ve Sarı Kırmızılı ekip 2-0'lık skordan geri gelerek 3-2 öne geçti.

Maçın 65. dakikasında Bursaspor atağında Yusuf sağ kanattan ortaladı, arka tarafta Lima istediği kafa vuruşunu yapamayınca top yandan dışarı gitti.

Onyekuru yine yararlanamadı

Karşılaşmanın 68. dakikasında Onyekuru yine net bir pozisyondan yararlanamadı. Belhanda'nın Bursaspor savunması arasına attığı topta sol çarprazdan ceza sahasında giren Onyekuru, kapalı köşeden topu ağlara göndermek istedi. Ancak topu yakın direğin yanından auta gitti.

Yusuf bu kez şansını değerlendirdi

Galatasaray'ın bu atağı sonrası bu kez tehlikeli gelen Bursaspor oldu. Ev sahibi ekibin en etkili ismi Yusuf Erdoğan Yusuf Erdoğan sağ kanatta buluştuğu topla içeri sokuldu ve çaprazdan plaseyle etkili vurdu, Muslera'yı geçen top yandan auta çıktı.

72. dakikada bu kez sarı kartı gören isim Bursaspor'da Chedjou oldu. Tecrübeli savunmacı yoğun bir şekilde hakeme itiraz etti.

73'te Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Emre Taşdemir yerine oyuna giren isim Martin Linnes oldu.

Mücadelenin 77. dakikasında Galatasaray 2. oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Diagne yerine oyuna tecrübeli orta saha Selçuk İnan girdi.

Bir değişiklik de Bursaspor cephesinden geldi. Badji yerine oyuna giren isim Umut Nayır oldu.

Onyekuru ofsayta takıldı

Mücadelenin 82. dakikasında Galatasaray Onyekuru ile golü buldu ama filelere giden top ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Belhanda'nın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Onyekuru, karşı karşıya pozisyonda yerden köşeye vurdu ve topu ağlara yolladı. Ancak pozisyon bitince yardımcı hakem Onyekuru için ofsayt bayrağını kaldırdı.Bu karar tepki gösteren Onyekuru hakem tarafından sarı kartı gördü.

Karşılaşmanın 85. dakikasında Bursaspor son oyuncu değişikliğini yaptı. Yusuf Erdoğan yerine oyuna giren isim Kubilay Kanatsızkuş oldu.

89. dakikada Galatasaray'da oyuncu değişikliği gerçekleşti. Onyekuru'nun yerine oyuna giren isim Sinan Gümüş oldu. 

Muslera'dan geçit yok

Maçta dakikalar 90'ı gösterdiğinde etkili paslaşmalar sonrası ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Sakho bekletmeden vuruşunu yaptı, direk dibinde Muslera topu kontrol etti.

Bursaspor son anlarda baskıyı iyice artırdı. Oyun tamamen Galatasaray ceza alanı çevresine yıkıldı. Ancak Galatasaray savunması geçit vermedi ve hakem Suat Arslanboğa'nın düdüğü sonrası Galatasaray sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Maçın 11'leri

Bursaspor: Okan, Umut, Chedjou, Ertuğrul, Shehu, Badji, Aytaç, Yusuf, Onur, Saivet, Sakho

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Ndiaye, Donk, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Bursaspor’a konuk olan Galatasaray, son maçına göre 11 kişilik kadroda tek değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’de geçen hafta Antalyaspor’u 5-0 mağlup ettiği maçta görev alan oyunculardan Emre Akbaba’yı yedeğe çekerken, bu futbolcunun yerine Ryan Donk’u Bursaspor karşısında ilk 11’de görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Yuto Nagatomo ile Fernando Reges müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Mariano Filho, Younes Belhanda, Ryan Henk Donk, Badou Ndiaye, Henry Onyekuru, Christian Luyindama, Emre Taşdemir, Marcao, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, İsmail Çipe, Martin Linnes, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Konstantinos Mitroglou, Semih Kaya ve Muğdat Çelik oturdu.

Bursaspor’da bir eksik

Bursaspor’un kadrosunda sakatlığı bulunan Tunay Torun yer almadı.

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba tarafından kısa süre önce kadro dışı bırakılan ve bu hafta içi affedilen Allano Lima’nın yerine Onur Atasayar ilk 11 kişilik kadroda forma giydi.

Yeşil-beyazlı takım ise sahaya Okan Kocuk, Ertuğrul Ersoy, Chedjou, Onur Atasayar, Umut Meraş, Saivet, Badji, Yusuf Erdoğan, Shehu, Aytaç Kara ve Sakho’nun yer aldığı 11 kişilik kadroyla sahaya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş18 Mart 2019 00:24

    Hakemler yine İstanbul takımına maçı hediye etti.Ama bu böyle olduğu sürece Avrupada yerlerde süründüklerini tüm Ülke ve otoriteler yöneticiler aval aval izliyor.!!

  • ylmz18 Mart 2019 00:21

    Hakemler ve VAR maçı resmen GS ye verdi...Türkiyede Futbol yoktur bu yüzden.Avrupadaki hali ortada borç içinde yüzen İstanbul takımlarının.

  • ergn18 Mart 2019 00:19

    Başı sonu belli bu lig tiyatrosunda 3 yada 4 başrol oyuncusunun dışında takımların tamamı birer figüran...! Senaryosu baştan yazılmış oyunun yardımcı oyuncuları...! Görüldüğü üzere bu tiyatro oyunda herşey başroldekilere yani İstanbul'a göre şekilleniyor...!

  • İşte bu17 Mart 2019 21:18

    On beş yılda 600 milyon dolarlık borç onun iki katı da harcama ve sonuç dünya devini deplasmanda devirme helal olsun