E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBursa'nın asırlık otomotiv tecrübesi---

Bursa'nın asırlık otomotiv tecrübesi

Bursa'nın asırlık otomotiv tecrübesi
29 Ocak 2023 - 15:19 borsagundem.com

1960'lı yıllardan itibaren Bursa'da at arabaları ile başlayan otomotiv serüveni Tofaş, Karsan, Renault derken yerli otomobil TOGG ile başka bir boyuta evriliyor. Şimdi ise hedef, 2030'a kadar 1 milyon elektrikli otomobil üretmek

Bursa'nın at arabalarıyla başlayan taşıt üretim serüveni yerli otomobille sürüyor.

TOFAŞ, Renault ve Karsan gibi büyük işletmelerin yanı sıra çok sayıda yan sanayi firması bulunan Bursa, bir asırlık otomotiv tecrübesini Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan "Türkiye'nin otomobili" Togg ile bir üst seviyeye taşıyacak.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) verilerinden derlenen bilgilere göre, Osmanlı Devleti döneminde atlı araba üretimi bakımından önemli bir merkez olan Bursa'daki ustaların imal ettiği araçlar, Anadolu'nun pek çok şehrinde ihtiyacı karşıladı. O dönemde at arabaları çoğunlukla, bugün İpek Han olarak bilinen Arabacılar veya Faytoncular Hanı bölgesinde üretildi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Togg'a kamu alım garantisi geliyor

Togg'dan dünyada bir ilk daha!

Nissan'daki Renault hissesi yüzde 15'e düşürülecek

2022'de 9,2 milyar dolarlık binek otomobil ihracatı yapıldı

2023’te küresel otomobil fiyatları düşebilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBIR29 Ocak 2023 20:30

    ali babacan ve 7 masa iktidara gelince ATATÜRK ün zamnında otomotiv savaş uçağı tüm silahları üretiyor iken yavaş yavaş hepsi kapatılmadımı şimdi de aynısını yapmaya çalışılmaktadır abd ve ab ülkeleri tarfından.

  • Ah bu alkol29 Ocak 2023 23:29

    Dolarcı Ahmet kafan iyi galiba, yorumunu kendini zorlayarak tekrar yazamaya çalış, yada ayılınca tekrar yaz.

  • Vatandaş29 Ocak 2023 23:17

    Özbir efendi,ne gevezesin be mübarek.İşin gücün yok herhalde hey şeye balıklama atlıyorsun,yeter artık,senimi dinleyecez hergün.