E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBürokratlar öğretmen olacak---

Bürokratlar öğretmen olacak

Bürokratlar öğretmen olacak
22 Şubat 2014 - 03:57 borsagundem.com

Dershaneleri kapatacak düzenleme Milli Eğitim Komisyonu'na geldi. Bakan Avcı, tasarı yasalaşırsa bakanlıktaki bürokratların öğretmen olacağını söyledi

Hükümetin seçim tatilinden önce Meclis’ten çıkarmayı hedeflediği dershaneleri kapatan düzenleme Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşüldü.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tasarı yasalaştığında bakanlıkta grup başkanları, il müdürleri, daire başkanı ve şube müdürlerinin eğitim uzmanı kadrolarına alınacağını ve harcırah almaksızın okullarda öğretmen olarak görevlendirileceklerini söyledi.

CEMAAT TARTIŞMASI

Tasarının görüşmelerine Cemaat tartışmaları da damgasını vurdu. Muhalefet, dershanelerde çalışan öğretmenlerin sözlü sınavla alınması ve genel olarak öğretmen alımlarında ÖSYM’nin dışında bakanlıkça sınav yapılması yolunun açılmasını eleştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter “Cemaatle hesaplaşmak amacıyla hazırlanmış. Ayıklanma ve tasfiye öngörülüyor. Seçimden önce siyasi intikam alınmak isteniyor. Cemaat dershanelerinde Cumhuriyet’e karşı faaliyetler yürütüldü. Yasadışı olarak sürdürülen faaliyetlerin üstüne gitseydiniz. Keşke bunlar kapatılsaydı, yaptırım uygulansaydı. Onları kullanarak başkalarını da zarara sürükleyecek toptancı yasaların yapılmasına onay veremeyiz” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)