E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBullard'dan öneri---

Bullard'dan öneri

Bullard'dan öneri
05 Ağustos 2013 - 07:17 borsagundem.com

St. Louis FED Başkanı James Bullard, Fed'in varlık alım miktarını azaltmadan önce Bekle-Gör politikası uygulaması gerektiğini söyledi

St. Louis FED Başkanı James Bullard, FED'in hali hazırda yapmakta olduğu çeyrek dönemlerde basın toplantısı uygulamasını değiştirmesi ve her Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemeye başlaması gerektiğini savundu.
Hali hazırdaki çeyrek dönemler halinde basın toplantısı uygulamasının piyasaları FOMC'nin varlık alımları konusunda Eylül veya Aralık ayında karar alacağı beklentisi yarattığını ifade eden Bullard, her FOMC toplantısının aynı önemde, eş değer olması için hek toplantıdan sonra basın toplantısı yapılması gerektiğini vurguladı.
BEKLE GÖR POLİTİKASI
St. Louis FED Başkanı James Bullard, FED'in tahminlerinin çok iyimser olduğunun geçmişte kanıtlandığını belirterek, bu nedenle FED'in tahvil alım miktarını azaltmaya karar vermeden önce bekle ve gör yaklaşımı izlemesi gerektiğini söyledi.
Bullard, "Komite'nin, varlık alım miktarı konusunda bir karar vermeden önce 2013'ün ikinci yarısındaki makroekonomik performansa dair daha fazla veri görmesine ihtiyaç var" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)