E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBullard'dan faiz indirimine destek---

Bullard'dan faiz indirimine destek

Bullard'dan faiz indirimine destek
11 Temmuz 2019 - 08:07 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, ticaretteki belirsizlik ve büyümedeki yavaşlama nedeniyle faiz indiriminin gerekli hale geldiğini söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ticaretteki belirsizliklerden kaynaklı olarak ABD`de büyümenin beklenenden daha keskin bir yavaşlama yaşanması riskinin önüne geçilmesine sigorta olarak ve inatla düşük seyreden enflasyonu yükseltmek için faiz indirimi çağrısı yaptı.

OMFIF Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Temmuz ayı FOMC toplantısından önce faizler konusunda ön yargılı olmak istemediğini ancak 25 baz puanlık bir faiz indirimini desteklediğini, böyle bir faiz indiriminin enflasyonu doğru yöne iteleyeceğine inandığını ifade etti.

"ABD'de büyümenin beklenenden daha keskin şekilde yavaşlaması riski var" diye konuşan Bullard, daha keskin bir yavaşlamaya karşı "sigorta" olarak faiz indirimine gidilmesi taraftarı olduğunu belirtti.

Bullard, faiz indirimi yönünde gelecekte alınacak kararların ille de oy birliği ile alınması gerekmediğini de vurguladı.

Powell: Geniş para politikası için uygun ortam görünüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)