E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBullard Fed'in faizleri 50 baz puan indirmesi gerektiği görüşünde---

Bullard Fed'in faizleri 50 baz puan indirmesi gerektiği görüşünde

Bullard Fed'in faizleri 50 baz puan indirmesi gerektiği görüşünde
04 Eylül 2019 - 07:32 borsagundem.com

Fed St. Louis Başkanı Bullard, Fed'in Eylül toplantısında faizleri 50 baz puan indirmesi gerektiğini savundu

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in gerek finansal piyasaların bir faiz indirimi beklentisinin ilerisine geçmek gerekse de yaklaştığına inandığı global ticaret savaşına karşı sigorta olarak Eylül ayı FOMC toplantısında faizi 50 baz puan indirmesi gerektiğini savundu.

Global yatırımcıların son haftalarda tahvil getirilerini rekor düşük seviyelere indirmelerinin Fed'in gecelik politika faizini görünüşte uygunsuz bir hale getirdiğini beliten Bullard, "global şok" olarak
hissettiği durumun Fed'in iki hafta içinde yapacağı toplantıda faiz konusunda "agresif" bir adım atmasını gerektirdiğini öne sürdü.

Bullard, Fed'in yüzde 2-2,25 olan car politika faiz oranının ABD Hazine kağıtlarının cari getirilerinden daha yüksek olduğuna işaret ederek, "Biz çok yükseğiz. Bu durumda piyasının verdiği sinyale saygı
duyacağım. Eylül toplantısında faizi 50 puan civarında düşürmeyi tartışmalıyız. Eylül'de 25 baz puan ve Ekim'de 25 baz puan faiz indirmek yerine tek seferke 50 puan indirmek daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Rosengren: Faiz indirimini gerektiren bir baskı yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)