E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBullard: Fed'in faiz artırması ekonomiyi resesyona sokabilir---

Bullard: Fed'in faiz artırması ekonomiyi resesyona sokabilir

Bullard: Fed'in faiz artırması ekonomiyi resesyona sokabilir
09 Ocak 2019 - 14:13 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, Fed'in daha fazla faiz artırmasının ekonomiyi resesyona sürükleyeceği uyarısı yaptı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinde büyümenin devam etmesinin beklediğini, ancak Fed'in faizleri daha fazla artırmasının ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğinden de korktuğunu söyledi.

Wall Street Journal'a röportaj veren Bullard, "Fed faiz artırımları konusunda çok ileriye gitme ve ekonomiyi resesyona itme sınırında.

Politika faizinde bugün itibariyme iyi bir seviyeye geldik ve faizlerin daha yukarı gitmesini gerektiren için herhangi bir baskı yok" ifadelerini kullanan Bullard, ekonominin veya enflasyonun beklenenden fazla yavaşlaması halinde faiz indirimlerine açık olacağını da vurguladı.
Bu yıl, Federal Açık Piyası Komitesi'nin oy verme hakkına sahip üyelerinden biri olan Bullard, istikrarlı faiz politikasının enflasyonu hedefe yakın tucağını belirterek, "Fed, enflasyonda herhangi bir potansiyel artışı önceden engellemek için yeterince faiz artırıma yaptı" diye konuştu.
Bullard, Fed'in ters akıntının ekonomiyi zornladığını farkında olduğuna da işaret ederken, tahvil piyasasının Fed politikasının çok sıkı olduğu uyarısını yapmaya devam ettiğini de belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)