E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBulgaristan’da domuz vebası salgını---

Bulgaristan’da domuz vebası salgını

Bulgaristan’da domuz vebası salgını
24 Temmuz 2019 - 16:29 borsagundem.com

Bulgaristan’da domuz vebası salgını sebebiyle toplamda yarım milyon hayvan itlaf edilebilir.

Bulgaristan’da yeni bir Afrika domuz vebası salgını patlak verirken iki şehirde olağanüstü hal ilan edildi. Salgın sebebiyle 40 binden fazla domuzun öldürülmesi bekleniyor.

Gıda güvenliği uzmanı Alexandra Miteva, Brashldun köyünde 40 binden fazla domuzun bulunduğu büyük bir endüstriyel çiftlikte yeni bir salgının tespit edildiğini açıkladı. Miteva hastalık nedeni ile domuzların itlaf edileceğini belirtti. Ülkede Ruse şehrinde Cumartesi günü de başka bir çiftlikte domuz vebası salgınına rastlanmıştı. Nikolovo köyündeki bütün domuzlar öldürülmüştü.

Öldürülecek hayvan sayısı yarım milyonu bulabilir

Yetkililer yaşanan salgın nedeniyle iki şehirde olağanüstü hal ilan etti. 31 Temmuz’a kadar sürecek olağanüstü hal gerekirse tekrar uzatılacak.

Uzmanlar iki şehirde toplam 500 bin domuzun itlaf edilebileceğini açıkladı. Hastalığın insanları etkilemediği belirtiliyor. Hükümet çok sayıda asker ve polisi bölgeye yollayarak tedbirleri arttırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)