E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBulgaristan borsası da çöktü---

Bulgaristan borsası da çöktü

Bulgaristan borsası da çöktü
08 Mart 2022 - 09:51 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası yaşanan kaos ve artan can kayıpları Avrupa’da para birimleri ve borsaları aşağı çekiyor.

Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi 13. Gününe girerken piysalar artan can kaybı ve yükselen enerji fiyatlarının baskısı altına girdi. Avrupa ülkelerinin para birimlerinde sert düşüşler yaşanırken borsalarda da çöküşler başladı. Çok düşük işlem hacmine sahip olsa da Bulgaristan sermaye piyasasını panik başladı. SOFIX borsasının endeksi 7 Mart’ta 1 saatlik işlemden sonra yüzde 7,16 oranında azalarak, 533,29 puana kadar geriledi ve bu son 9 aydaki en düşük seviyeyi gördü.

Rusya’dan petrol ithalatına Batılı ülkelerden yasak gelmesi beklenirken, brent petrolün varıl fiyatı 130 dolara ulaştı. Avrupa borsaları ise koyu kırmızı bölgeye girdi.

Ardan enerji fiyatları ve savaşın uzun süre devam edeceği beklentisi Avrupa ekonomisinde kalıcı etkiler bırakması bekleniyor.

Borsalar ve Bitcoin üzerindeki baskı artıyor

 

Borsalar artan baskıyla negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek08 Mart 2022 18:51

    Ne güzel bir haber o kadar zengin o kadar şirket var ki bahsi geçen ülkenin millete ilham kaynağı sunuyoruz helal yani bizimkinde yakını demek istediniz

  • Mucise Reis ;)08 Mart 2022 13:46

    orta doğda kan atıkıp insanları onlar yıl savaştıranlar, silah namluları kendi ülkelerine dönünce insan hakları, hukuk, kardeşlik sevgi konuşur oldu. Avrupa ve birleşmiş milletler nato bu ülkelerin kodamanlarının silahları ateşleniyor hep. Masumlar bu silah üreten sözde kardeşlik türkuleri soyleyen devletlerce üretilip bedava veriliyor. gelişmeyen toplumların, okullarını, öğrencilerini, bedava okutmak eğitim sistemine 5 kuruş yatırım yapmayan kodaman devletler ve avrupa, silahlara gelince hibeler bedava mermiler askeri savaş araçlarını dağıtıyor. Ukrayna ortadoğu ülkesi gibi cahil eğitimsiz düşünemyen insan topluluğu olsaydı, şuan 5 - 10 etnık köken birbiri ile savaşır, putin oluşan gruplar ile masada anlaşıp özerlik için ukraynayı bölerdi. ATATÜRK İÇ CEPHE mücadeleleri gözleniyor. savaş, barış, antlaşma, ekonomi, tarım, vb. inanılır gibi değil. Her gün şaşırtıyor bizleri ... Montrö 1936 yılında,  2022 yi görmüşler sanki.. 

  • Bir dost08 Mart 2022 13:37

    Bizim haricimizde hepsi dusuyor, dax bile zirvesinden yuzde yirmi asagida , dow yuzde 12 asagida , gariplik bistte tepkisiz kalmasi ilginc.

  • Ckc08 Mart 2022 10:22

    Birazda onlar düşsün. Alissinlar değil mi