E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBulgar Bakan'dan Volkswagen fabrikası açıklaması---

Bulgar Bakan'dan Volkswagen fabrikası açıklaması

Bulgar Bakan'dan Volkswagen fabrikası açıklaması
26 Eylül 2019 - 13:58 borsagundem.com

Volkswagen'in üretimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, Türkiye'de fabrika kurma görüşmelerin iki hafta ya da daha kısa sürede tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Türkiye'de yeni bir üretim tesisi kurulması görüşmelerini karara bağlamak üzere. Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye (yetkilileri) ile görüşmelerimiz tamamlanmak üzere" diyen Volkswagen'in üretimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas
Tostmann, görüşmelerin iki hafta ya da daha kısa sürede tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Şirkete yakın kaynaklar birçok marka için üretim faaliyetleri gerçekleştirecek olan tesisin 1 milyar eurodan ($1.09 milyar) daha fazlaya mal olacağını belirtiyor.

Kaynaklar; kurulacak tesisin Doğu Avrupa pazarı için VW Passat ve Skoda Superb benzeri modellerden yılda 300,000 kadar üreteceğini belirttiler.

Kaynaklara göre inşasının 2020 sonu, üretimin ise 2022 yılında başlaması beklenen tesis Manisa ve çevresinden 4,000 kişiye istihdam yaratabilir.

Volkswagen bir süredir Doğu Avrupa'da yeni bir üretim tesisi kurmayı planlıyordu. Bulgaristan'ın da tesis için aday ülkeler arasında olduğu biliniyordu.

Eski Bulgar bakan: Volkswagen yarışında Türkiye'ye yenildik

Alman otomotiv devi Volkswagen'in fabrika kuracağı yere ilişkin kararını Türkiye lehine yaptığını belirten eski Bulgaristan Ekonomi Bakanı Nikolay Vasilyev, Sofya'nın Ankara'yla girdiği mücadeleyi kaybettiğini söyledi.

Bulgar ulusal televizyonu BNT'ye demeç veren Vasilyev, "Bu mücadeleyi kaybettiğimizi kesin olarak söyleyemeyiz ancak durum onu gösteriyor. Uluslararası basında yer alan haberlere baktığımızda kaybetme olasılığımız yüksek. Ancak bu bir savaş kaybettiğimiz anlamına gelmiyor, bu bir yarıştı ve biz gümüş madalya aldık" dedi.

"DENEYİM KAZANDIK"

Volkswagen'in fabrika için başka bir ülkeyi seçmesi halinde Bulgaristan'a Batı Avrupa veya Güney Kore'den farklı yatırımların gelebileceğini kaydeden Vasilyev, Volkswagen için yürüttükleri çalışmaların kendileri için iyi bir deneyim olduğunu ve komşu ülkelerden bir şeyler öğrenme imkanı elde ettiklerini belirtti.

"TÜRKİYE BULGARİSTAN'DA BULUNMAYAN İMKANLARA SAHİP"

"Zira hükümet ve yöneticiler, büyük yatırımcıların neler istediğini, ülkemizden ne beklediğini, hangi adımlar atmamız gerektiğini, komşularımızın bizi yenmek için neler yaptıklarını gördü" diye devam eden Vasilyev, Türkiye'de büyük bir pazar ve devlet yardımı gibi Bulgaristan'ın sunamayacağı imkanların bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye kararının jeopolitika açısından biraz sürpriz olacağını savunan Vasilyev, "Ancak elbette Almanya, büyük bir ülke ve aldığı kararları uyguluyor" diye ekledi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, dün Volkswagen'in Türkiye'de fabrika kurma konusunda nihai kararını aldığını ve bunu yakın zamanda açıklayacağını yazmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :))26 Eylül 2019 19:46

    Bulgarisdan AB vatandaşı tüm üyeleri. Batı avrupa zengin ve işçi arayan fabrikalar var. Doğu afruba fakir klıyor..ama bize göre daha iyi ekonomileri tabi... Neyse. Bulgaristanda köylerde bile komposta, konserver vb fabrikalar var. emekli ve yaşlı kesim buralarda olduğundan çoğıu faliyet dışı çalışmıyor. Bulgar gençleride iyi aynı Adanalının, istanbul a göç etmesi, hicret etmesi gibi çalışıyor... Bulgaristanda iş gücü, maliyetler, yan sektörlerin gelişmemesi, vb. almamasına etken oldu..işçide sorunlu çalış diyorsun adamlar eve gidiyor. mesayi kalmıcam dedimi çalışmıyolar... TC de adam 1 dk kala mesayi de eşşek gibi kalıyor çakılı çivi. sendikada yok. ..xxx  da görduk çoğu çutlandı  maaş olayına bursada 

  • Ey bulgar...26 Eylül 2019 19:43

    85 + 5 milyon insan var... gerekirse bedava çalışırız. sana fabrikayı kaptırmayız... emeklilik eyt liler de dahil, suriyeliler, kaçak afganı , surisi vb. vb. Sen reisimiin ellerine ibrik bidonu tutarsın anca... :D 

  • köfteci26 Eylül 2019 17:31

    bulgaristanda çalışacak işçi yok gençler hepsi avrupada çalışıyor emekliler ülkesi birde türkiye büyük pazar folksvagen için

  • ağa26 Eylül 2019 17:30

    Yatırım ve istihdam sağlanması için her rekabetçi devlet destek veriyor. Suudi Arabistan yıllık 70 bin araç alım garantisi verdi. Çin dev hala belirli sektörlede teşviği var. Yerinde oldu.

  • Tam komedi26 Eylül 2019 17:12

    Fabrika arazisi beleş , enerji indirimli , çalışanların siğorta primi devlet teşvikli , vergi muhafiyeti , araç alım garantisini  hangi ülke verebilir ???? YERLİ VE MİLLİ PASSAT !

  • TheFacts'e 26 Eylül 2019 17:52

    Yaşın başın kaç bilmem , ülkeni ne kadar seviyorsun bunu ölçecek haddim de yok ! Gidersin sanayi bakanlığına bugüne kadar gelenlere neler verilmiş bir sor tabi seni kâle alıp cevap verirlerse ! Ondan sonra gel yanıma ! Hayatımda emin olmadığım hiç bir söz etmedim ! 30 yıllık ticaret hayatımda çook yabancı firma ile çalıştım !!!! 

  • TheFacts26 Eylül 2019 17:33

    Bu teşviklerin verildiğine dair hiç bir bilgi yok, bilmeden sallamayın. Kaldı ki Üretim Yönetimi diye birşey var, firmalar genişlemeyi rasyonel sayılar üzerine yapar, öyle yer seçer.

  • Urla26 Eylül 2019 16:24

    Bulgar bakanlar de binmiyor bulgaristanda, bizde belediye başkanları bile passati küçük görüyor