E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBugün tankını, uçağını, roketini yapan Türkiye var---

Bugün tankını, uçağını, roketini yapan Türkiye var

Bugün tankını, uçağını, roketini yapan Türkiye var
17 Ekim 2015 - 17:24 borsagundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, savunma sanayiinde dışa bağımlılığın çok aza indirildiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Eğer AK Parti hükümetleri Çözüm Süreci'ni başlatmasaydı ve bütün Türkiye'nin farklılıklarını bir zenginlik olarak görmeseydi, ret, inkar siyasetine son vermeseydi, kardeşlik hukukunu kurma çabasına girmeseydi bugün bölücü terör örgütünün isyan çağrılarına halktan daha fazla destek gelirdi" dedi.
Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş Mahallesi'nde Yüzme Havuzu Gençlik ve Spor Merkezi'nin temel atma töreninde, AK Parti'nin eser siyaseti, başkalarının ise istismar siyaseti yaptığını söyledi.

Türkiye'nin geleceğini çocukların şekillendireceğini ifade eden Şimşek, ''Dün Ankara'da 2016 bütçesini Meclis'e gönderdik. O bütçede en büyük pay eğitime gidiyor. Bütçenin yaklaşık 107 milyar lirası eğitime gidiyor. Bu rakam 2002'de 11 milyar liraydı. Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin 24 lirasını eğitime harcıyoruz, 21 lirasını sağlığa harcıyoruz, 21 lirasını da sosyal güvenliğe destek olarak veriyoruz. Geriye kalanın büyük kısmını yatırıma veriyoruz'' diye konuştu.

Tekrar bir seçimin arifesinde olduklarını dile getiren Şimşek, bu memleketin henüz çözülmemiş bazı sorunları olduğunu fakat bu sorunları çözmek için bir reform programı ve iradenin bulunduğunu belirtti.
Gerçek anlamda milliyetçiliğin sorunlarını çözmenin, Türkiye'yi güçlendirmek olduğunu vurgulayan Şimşek,  şöyle konuştu:

''Bakın AK Parti döneminden önce bu ülkenin askeri bile dışa bağımlıydı. Savunma sanayinin bütün ihtiyaçlarının yüzde 75'i ithal ediliyordu. Bugün şükürler olsun ki Türkiye kendi insansız hava aracını, roketini, uydusunu, tankını ve uçağını yaptı, yapıyor projelendirdi. Bugün Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'nin teçhizat anlamında dışa bağımlılığı yüzde 75'lerden 40'lara doğru inmiş durumda. Biz iktidara geldiğimizde vizesiz olarak Türkleri ülkelerine kabul eden 195 ülkeden sadece 40 ülke vardı. Bugün Avrupa Birliği bile Türkiye ile vizesiz döneme yönelik olarak anlaşma imzaladı. Bugün 70'den fazla Avrupa dışında ülke Türkiye'ye vize uygulamıyor. Çünkü Türkiye zenginleşti.'' 

"Terör örgütünün bütün çağrılarına rağmen halk peşlerinden gitmiyor"
Kürt meselesini çözmenin vatanseverlik ve milliyetçilik olduğunu anlatan Şimşek, şöyle devam etti:
''Eğer AK Parti hükümetleri Çözüm Süreci'ni başlatmasaydı ve bütün Türkiye'nin farklılıklarını bir zenginlik olarak görmeseydi ret, inkar siyasetine son vermeseydi kardeşlik hukukunu kurma çabasına girmeseydi bugün bölücü terör örgütünün isyan çağrılarına halktan daha fazla destek gelirdi. Ama bugün destek geliyor mu? Gelmiyor. Terör örgütünün hak hukuk derdi yok. Sorun Kürt kardeşlerimizin hakkı hukuku olsaydı AK Parti bu kadar reform yapmış. Hükümet ret, inkar siyasetine son vermiş. Kardeşlik hukukunu milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için bir sürü adım atmıştır.''

'Bırakın silahların susmasını, gömülmesini artık silahın emaresinin bile bu memlekette olmaması lazım. Şiddetin baskının zulmün olmaması lazım. Ama gelin görün ki bunların derdi o değil. İşte onların oyununu da biz bozduk. Reform yaptık. Kardeşlerimizin ana sütü gibi helal olan ana dillerindeki yasakları kaldırdık. Kötü mü yaptık? Bakın şimdi terör örgütünün bütün çağrılarına rağmen halk peşlerinden gitmiyor. Terör örgütünün anladığı dilden şimdi konuşuyoruz. Terör örgütüne asla ve asla müsamaha olmayacaktır. Çünkü hiçbir demokraside ve medeni ülkede dünyanın hiçbir köşesinde eli silahlı eşkıyaya yer olmaz. Silahlar sadece devlette olur. O da sadece vatandaşın huzuru ve güvenliği için olur.''

Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini ifade eden Şimşek, terörle mücadelede en yoğun dönemi yaşadıklarını ama milliyetçi geçinen bir liderin kendilerine destek vermediğini yani elini taşının altına koyup hükümet kurulmasına katkı sağlamadığını kaydetti.

 "Oyuna gelmeyeceksek tekrar istikrar gerekiyor"
Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın çevresinde savaş, kan ve acı olduğunu dile getiren Şimşek, ''100 yıl önce bu coğrafyada büyük bir oyun oynanmış. Osmanlı paramparça edilmiş. Suni sınırlar çizilmiş. Şimdi Avrupa birleşiyor. Sınırlar kalkıyor. Avrupa'da tek bayrak, tek para birimi var. Ama Ortadoğu'da var olan küçük ülkeleri daha çok parçalara bölmeye çalışıyorlar. Şimdi biz bu oyuna gelir miyiz? Eğer bu oyuna gelmeyeceksek tekrar istikrar gerekiyor. Güçlü hükümet lazım'' diye konuştu. 

Suriye'de yıkım ve acı olduğunu, 7,9 milyon Suriyeli'nin evini terk etmek zorunda kaldığını anlatan Şimşek, konuşmasını şöyle tamamladı:
''Suriye'de şehirler yerle bir oldu. Bizim akıllı olmamız lazım. Sorunlarımızı kendimiz çözmemiz lazım. Birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. Yoksa Türkiye'nin bu coğrafyada olup bitenlerden etkilenme riski ve tehdidi çok büyüktür. O nedenle fikriniz ve düşünceniz ne olursa olsun mutlaka ve mutlaka 1 Kasım'da Türkiye'nin geleceği, istikrarı, çocuklarımızın geleceği, daha çok demokrasi, kardeşliğimizin daha da güçlenmesi için AK Parti'ye destek vermeniz lazım. Mesele memleket meselesi. Bu meselede seçime giderken sen ben yok sadece Türkiye'nin menfaatleri var." (AA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx18 Ekim 2015 23:17

    Sanki daha önce Aselsanda,MKEde bir şey üretilmiyordu.Bunlar gelmeden önce mağarada yaşıyoduk.Şimdi 300 dolar asgari ücretle geçin geçinebilirsen.O da iş bulursan,gömdünüz tüm paraları betona.Hani fabrika,nerde üretim?Ford otosandan bugüne adam gibi yatırım YOK.Uyutma milleti

  • xyz17 Ekim 2015 22:38

    millet aç değil aç gözlüüü...millet aç diyen arkadaşa gelsin..

  • f atih islambul**17 Ekim 2015 20:44

    işsiz olduğunu söyleyen biri masama oturdu işe itiyacı olduğunu söyledi bende.yaşını sordum 45 yaşındayım dedi ilk okul mezunu olduğunu söyledi bende tanıdıklar vasıtasıyla ona bir fabrikada iş bulduk.servisi sigortası tatili olan ve 1250 lira maşla artı mesaiile 1750 kazanırsın dediler işe cardılar.işe gitmedi.. bunun gibişdört beş kişi ile karşılaştım.. artık birisi işim yok ben açım derse birtekmede ben vuracağım. çalışana iş çok bu ülkede açım diyenlerde çöplere ekmek atıklarını görüyorum. BAĞIMSIZLIK .UÇAĞINI.TOPUNU FÜZENİ TANKINI TÜFEĞİNİ ARABANI YAPARSAN OLUYOR..HEYKEL DİKMEKLE OLMUYOR MALESEF.

  • misafir17 Ekim 2015 19:43

    nsansız hava aracı nasıl uyarılır kimliği belli belirsiz hava araçlsarına her çeşit hava aracının dinlemek zorunsa olduğu acil frakanslardan uyarı yapılur

  • emin güney17 Ekim 2015 18:49

    İHA üreticisi şirket resmen dalga geçti; İnsansız uçağı nasıl uyardınız acaba!! Bu da hikaye yazmaya devam ediyor:)

  • watndaş17 Ekim 2015 18:19

    Bu gun aç, mutsuz, umutsuz , bir turkiye var , sizin eseriniz , secimde oy yok size asla ben emekliyim gecineimiyorum.all topunu ....

  • gunahkarsiniz17 Ekim 2015 18:15

    Çok gunahkarsiniz , sizler bunun cezasini her an bekleyin, top yapiyomusuz mus mus, senin tuzun kuru tabi , balli maaslar , milletin durumunu dusunuen kim, millet 1000tl , ile sihirbaz mi nassil gecinecek, soz soz , top muş, millet aç kardesim açççç c

  • gideceksiniz 17 Ekim 2015 18:10

    Evet gitmelisiniz bi sekilde , etrafinizi zengin, muhalifleri ac biraktiniz, emekli ac , et sut, yumurta, bakliyat , yol parasi, patates, sogan ,% 1000 zamlandi , siz milleti acliga mahkum ettiniz, hersene bi dugme acacaz dediniz , iliklediniz, yaziklar olsun tok sunuz bogaziniza kadar tabii, açlik nedir anlamazsiniz, allah c,,, v....

  • açççlıkk17 Ekim 2015 18:03

    Siz açlik nedir bilmediginiz icin toptan tufekten bahsediyorsunuz.siz vatandasi enflasyona yedirdiniz, herseyi parali yaptiniz, adim atsak para, herseyi mavfettiniz, millet aç, gorusunu soyleyemiyor , demrokrasi nerde,sen milleti doyuramadiktan sonra top yenir mi ??????

  • emin güney17 Ekim 2015 17:56

    FT: Merkel Ak Saray’a gitmek istemediği için Erdoğan ile İstanbul’da görüşecek