E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün endeks bir rekora daha gider mi?---

Bugün endeks bir rekora daha gider mi?

Bugün endeks bir rekora daha gider mi?
14 Ocak 2020 - 08:49 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük beklenti analizinde, "Borsa İstanbul’da bugün yatay bir açılış bekleniyor" denildi.

Haftanın ilk işlem gününe pozitif bir başlangıç yapan endeks günü %1.34 yukarıda 120.249 puanla tamamladı. Gerek İran gündeminde tansiyonun düşmesi, gerekse Libya konusunda ateşkesin sağlanması gibi detaylar siyasi anlamda risklerin azaldığını gösteriyor. Diğer yandan imza sürecine çok kısa bir süre kalan ABD-Çin ikilisinin de yaratmış olduğu bir iyimserlik var ki tüm global piyasaları pozitif etkilemekte. Yurtiçi veri gündemine baktığımızda ise dün cari işlemler dengesi beklentilerin üzerinde gelerek 520 milyon $ açık verdi. Bugün kasım ayı sanayi üretimi verisi seans başında ön planda olacak. Ayrıca CDS primleri 269 seviyesine geriledi ve bu durum kurdaki düşüş eğilimini şimdilik destekliyor. Kur için 5.85 seviyesi kritik destek olarak izlenebilir.

Yurtdışında ise ticaret anlaşmasına kısa bir süre kala iyimser bir tablo endekslerin geneline yayılmış durumda. Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim olurken, dün ABD endeksleri günü pozitif bitirdi. Emtialarda ise ons altında, artan risk iştahının satış getirdiğini görüyoruz. 1540$ çevresinde işlem gören ons altın önemli destek alanının altına gerilemiş durumda. Bugünkü veri takviminde ABD piyasaları açılışıyla birlikte ülkenin aralık ayı TÜFE göstergeleri takip edilecek. Verinin kısa vadeli hareket yaratması beklenebilir.

Manşette Öne Çıkanlar

TCMB verilerine göre, cari işlemler dengesi kasım ayında 520 milyon Dolar açık verdi. 12 aylık cari işlemler dengesi ise 2,72 milyar Dolar fazla verdi.

BDDK, fiyatı 3 bin 500 TL'yi aşan cep telefonlarında taksit sayısını 6 aydan 3 aya indirdi.
İngiltere ekonomisi kasım ayında, yıllık bazda %0,6 büyürken, aylık bazda %-0,3 daralma yaşadı.

ABD Hazine Bakanlığı, Çin için kur manipülatörü tanımını resmi olarak kaldırdı. Bu, ABD'nin imzalanacak faz 1 ticaret anlaşması öncesi Çin hükümetine büyük bir ödün olarak değerlendirildi.

ABD Ticaret Temsilcisi Ofisi'nden gelen bilgiye göre ABD, Japonya ve Avrupa Birliği'nin ticaret temsilcileri yarın Washington'da bir araya gelerek Çin'in ticaret politikalarını ve uyguladığı sübvansiyonları ele alacak.

Türkiye Sanayi Üretimi verisinin saat 10:00’da açıklanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)