E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBugün 24 Kasım Öğretmenler Günü...---

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü...

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü...
24 Kasım 2013 - 08:33 borsagundem.com

Kahraman öğretmenler

Bugün 24 Kasım Öğretmen Günü... Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan öğretmenler, büyük bir fedakarlıkla, yarınımız olan çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorlar. İşte o kahramanların hikayeleri...
 
SOKAK ÇOCUKLARINI ŞAMPİYON YAPTI
Milli boksör olarak 15 yıl boyunca Türkiye'ye dünya üçüncülüğü ve Avrupa ikincilikleri kazandıran İhsan Kösen, şimdi Ağrı Spor Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. İki lisede birden görev yapan Kösen, ilde sokak satıcılığı yapan tam 35 çocuğu eğitime ve spora kazandırdı.
 
'SIRADA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU VAR'
Bu öğrencilerden boksörde Türkiye şampiyonu ve ikincisi çıkaran Kösen, "Biz okulda eğitim verirken, dışarıda sokak çocuklarının satıcılık yaptığını gördük. Bu durum bizi çok üzdü. Sabahları okula giden, okul çıkışında para kazanan çocukları toplayarak onları sporcu yaptık. Çocuklarımızdan 6 tanesi gittiği müsabakalardan derecelerle döndü. Bu yıl Türkiye şampiyonu ve ikincisi çıkardık. Sıra milli takımla birlikte Avrupa ve dünya şampiyonlukları yaşamak" dedi.
 
ODUN TAŞIYORLAR SOBA YAKIYORLAR
Diyarbakır'ın Hazro İlçesi Ormankaya Köyü İlkokulu'nda görev yapan Melahat Atsız, Çiçek Sevimli, Tuğçe Demirtaş ve Eyüp Işıkalan okulun tüm ihtiyaçlarını ve hizmetlerini kendi imkanlarıyla sağlıyorlar.
Soğuk havada öğrencileri için odun kırıp soba yakan öğretmenlerin tek isteği, öğrencilerinin eğitim alanındaki imkanlarının iyi bir seviyeye ulaştırmak. İstanbullu ana sınıfı öğretmeni Tuğçe Demirtaş, "Öğretmen arkadaşlarla birlikte okulu boyadık. Bu okul benim ilk görev yerim. İstanbul'da yaşıyorum. Burası benim 26. tercihimdi. Gelmekten hiçbir tereddüt duymadım. İşinizi sevdiğiniz zaman şartların yetersizliğinin önemi yok" diyor.
4. sınıf öğretmeni Melahat Atsız ise "Mesleğimizi seve seve yapıyoruz. Çocuklarımız üşümemeleri için kendi ellerimizle sobayı yakıyoruz " diye konuştu. (İHA)
 
MAAŞINDAN BİRİKTİREREK TEKNOLOJİ SINIFI KURDU
Antalya'da Baraj İlköğretim Okulu'nda görevli 17 yıllık sınıf öğretmeni Sadık Çetin, özel okullarda bile bulunamayan teknolojiyi devlet okuluna taşıdı.
Görev yaptığı okulda 8 yıl boyunca maaşından yaklaşık olarak 50 bin lira harcayarak teknoloji sınıf oluşturan Çetin, "Okuldaki diğer öğretmen arkadaşlarımı her zaman yanımda hissettim. Böyle bir güçle devam ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık olarak 50 bin lira civarında harcamam olmuştur. Bir anda çıkmıyor ama zaman içerisinde bu rakamı bulmuştur. Her öğrenciyi kendi çocuklarımla eş değer olarak görüyorum. Kendi çocuklarımda görmek istediklerimi öğrencilerimde de görmek istiyorum" dedi.
 
TEKNOLOJİ SINIFINDA NELER VAR
Akıllı tahta, akıllı sıra, lazer yazıcı, renkli fotokopi, sensör kapaklı çöp kutusu, antibakteriyel köpük, oda parfümü makinesi, kablosuz mikrofon, muhabbet kuşu, kaplumbağa, abaküs, mıknatıslı satranç tahtası, trafik ışıkları.
 
ENGEL TANIMADI ŞIRNAK'A UMUT OLDU
Atamalarda ilk tercihini Şırnak'tan yana kullanan engelli öğretmen Abdullah Koç, öğrencilere umut ışığı oldu. Engelli halinden hiçbir zaman şikayet etmediğini belirten Koç, "Çocuklarımı çok seviyorum. Hiçbir zaman bu sorunum engel teşkil etmedi. Çocuklarımı ve okulumu seviyorum" dedi. (Habertürk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)