E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBuğdayda fiyatlar arttı ekmek zammı kapıda---

Buğdayda fiyatlar arttı ekmek zammı kapıda

Buğdayda fiyatlar arttı ekmek zammı kapıda
03 Ocak 2022 - 08:13 borsagundem.com

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fabrikalara sattığı ekmeklik buğdaya yüzde 25’e yakın zam yapıldı. Un fabrikalarına buğdayın tonunu 2 bin 650 liradan veren TMO, bu ay 3 bin 250 liradan verecek.

Ekmeklik buğdaya zam gelmesinden sonra un fabrikaları ve fırıncıların da arka arkaya zam yapması bekleniyor. TMO ayrıca arpa ve mısıra da zam yaptığını açıkladı. TMO, uzun süredir ekmek fiyatlarını dengelemek ve zam yapılmaması için piyasayı sübvanse ediyordu. En son aralık ayında ekmeklik buğdayın tonunu 2 bin 650 liradan satan TMO, 600 lira zam yaparak 3 bin 250 liraya çıkardı.

Aralıkta 686 bin ton buğday satışı gerçekleştiren TMO, bu ay ise 1 milyon 220 bin ton hububat satışı yapacağını açıkladı. TMO, buğday dışında arpa ve mısır satışları için de 3-12 Ocak 2022 tarihleri arasında başvuruları alacak. Ekmek satış fiyatına bu ay içinde zam gelmesi bekleniyor.

Kahvede teşvikli yatırım 4’e katlandı

 

Asya borsaları yeni yıla karışık başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • enayi03 Ocak 2022 12:58

    fiyatlar inecek dolar düştü diyenlere duyurulur ülke battı bırak sabit kalmayı artacak hemde ne bicim dış güçlermi yine  anlaylın artık