E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatlarında Omikron etkisinde toparlanma---

Buğday fiyatlarında Omikron etkisinde toparlanma

Buğday fiyatlarında Omikron etkisinde toparlanma
01 Aralık 2021 - 11:27 borsagundem.com

Buğday fiyatları, korona virüse yönelik endişelerle sert düşüşün ardından toparlandı.


Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Omicron varyantı ve varyantın küresel ekonomi üzerindeki etkilerine yönelik endişelerle önceki seansta sert düşüş kaydettikten sonra bugün arz endişelerinden destek bularak toparlandı.

Soya fasulyesi fiyatları beş seanstaki düşüşlerin ardından yükselirken, mısır fiyatları üç günde ilk kez artış kaydetti.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları dün yüzde 4.2 ekside kapandıktan sonra bugün yüzde 0.8 artışla 7.93 dolar/bushel, yani 291.4 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasulyesi son seansta 12.14 dolar/bushel yani 446.1 dolar/ton ile 11 Kasım'da gördüğü dip seviyeye indikten sonra bugün yüzde 0.7 artışla 12.26 dolar/bushel yani 450.5 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır önceki seansta yüzde 2.3 ekside kapandıktan sonra bugün yüzde 0.7 artışla 5.71 dolar/bushel yani 224.8 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Buğday fiyatları iki haftanın en düşüğünde

 

Dolar kurunda yukarı yönde dalgalanma arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)