E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatlarında ihracat düşüşü---

Buğday fiyatlarında ihracat düşüşü

Buğday fiyatlarında ihracat düşüşü
03 Ağustos 2022 - 11:37 borsagundem.com

Buğday fiyatları, Ukrayna'dan ihracatın yeniden başlamasıyla bir haftanın dip seviyesine geriledi.


Buğdayın Chicago borsasında işlem gören kontratları Ukrayna'dan deniz yoluyla tahıl ihracatının yeniden başlamasının arz endişelerini hafifletmesiyle kayıplarını artırdı ve bir haftadan uzun sürenin dip seviyesine geriledi.

Mısır ve soya fasulyesi fiyatları üç seansta ilk kez kazanım elde etti, ancak ABD Tarım Bakanlığı (USDA) tarafından yayımlanan haftalık raporda hasat kalitesine ilişkin değerlendirmelerin analist beklentilerinin üzerinde kalması kazanımları sınırladı.

Singapur merkezli bir işlemci "Buğday piyasaları Ukrayna'dan ihracatın yeniden başlamasına reaksiyon veriyor. Fiyatların yönü, önümüzdeki haftalarda Ukrayna'dan tam olarak ne kadar buğday ve mısır çıkacağına bağlı olacak" dedi.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları gün içinde 7.68 dolar/bushel ile 25 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından yüzde 0.3 azalarak 7.72 dolar/bushel, yani 283.7 dolar/ton seviyesine geriledi.

Mısır, yüzde 0.3 yükselerek 5.96 dolar/bushel yani 234.6 dolar/ton seviyesine yükseldi. Soya fasulyesi, yüzde 0.5 artarak 13.92 dolar/bushel yani 511.5 dolar/ton seviyesine yükseldi.

İstanbul Boğazı'na demirledi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna'dan yola çıkan ilk tahıl gemisi olan Razoni, kalkışından 36 saat sonra dün İstanbul Boğazı yakınlarında demirledi. Razoni, Ukrayna'dan Lübnan'a 26,527 ton mısır taşıyacak.

Ankara'dan bir üst düzey yetkili, anlaşmanın devam etmesi halinde Ukrayna'dan aşağı yukarı her gün bir geminin yola çıkmasını beklediğini belirtti.

Gram altın 1.000 liranın üzerindeki seyrini sürdürüyor

 

Dolar 18 liranın altında işlem görüyor

 

Petrolde yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )03 Ağustos 2022 13:33

    Önce yerli milli buğdayıp verip çiftçiçize kazandırıp, sonra ukraynadan aldıklarımızı ulkemızde tutup biz organızasyon yapsa idik tekel olur piyasyı ulkece elegeçirebilirdik :D  yada bizdeki malı satıp çiftçiyi besleyip, ukraynadan çöp olma süresi gelecek kullanım süresi dolacak ve satılmaz ise para etmeyek ukrayna bugdayını kendı ulkemize alabilirdik .. bence strateji yok abuk sbuk bir iş yapıldı. bu işten bile biz zarar görduk :D çok saçma sapan stratejıler

  • şakamısın03 Ağustos 2022 12:04

    ee ne oldu ? ucuzlayan ne ? her şey aynı para hatta yükseliyor neye faydası var yaptığınız işin ?