E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatlarında 6 ayın en büyük artışı---

Buğday fiyatlarında 6 ayın en büyük artışı

Buğday fiyatlarında 6 ayın en büyük artışı
21 Eylül 2022 - 12:07 borsagundem.com

Buğday, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işgal edilen Ukrayna topraklarını ilhak etme sözü vermesinin yarattığı gerilim ve Karadeniz tahıl koridoru üzerinde yarattığı belirsizlik nedeniyle mart ayından bu yana en büyük yükselişini yaşadı.

Buğday, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in işgal edilen Ukrayna topraklarını ilhak etme sözü vererek gerilimi artırması ve Karadeniz üzerinden tahıl tedariki konusunda daha fazla belirsizlik yaratmasıyla mart ayından bu yana en büyük yükselişini yaşadı.

Putin, bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında “kısmi seferberlik” ilan edildiğini ve işgal altındaki topraklarda yapılan oylamalarda ilhak yönünde çıkan kararları destekleyeceğini söyledi. Kısmi seferberlik yedeklerin derhal askerlik hizmeti için silah altına alınması anlamına geliyor.

Tahıl piyasası, bu durumun Ukrayna tahılının taşındığı ve çalışmaya devam etmek için Rusya’nın onayının gerekli olduğu Karadeniz ihracat koridorunun geleceği hakkında daha fazla şüphe uyandırmasından endişe ediyor.

Chicago’da vadeli buğday işlemleri önceki günkü yüzde 7,6’lık artışını sürdürerek yüzde 1,6 yükselişle 9,08 doları gördü.

Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesi, Karadeniz'den buğday, mısır ve ayçiçek yağı tedarikini kısıtlamıştı.

Bu hareket, buğday vadeli işlemlerini rekor seviyeye çıkarmış, diğer tarım ürünlerinin fiyatlarını da yükselterek küresel gıda maliyetlerini mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarmıştı. Mahsul fiyatları o zamandan beri bir miktar düşerek yaklaşık olarak işgal sırasındaki seviyelerine geriledi.

Putin'in açıklamaları Moskova Borsası'na satış getirdi

 

Tarımsal girdi fiyatlarında büyük artış

 

Putin, seferberlik ilan etti

 

Piyasalar Fed'e odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)