E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatlarına Hindistan etkisi---

Buğday fiyatlarına Hindistan etkisi

Buğday fiyatlarına Hindistan etkisi
05 Mayıs 2022 - 13:23 borsagundem.com

Buğday fiyatları, Hindistan'dan ihracatın azalacağı beklentileriyle yüzde 1 yükseldi.

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Hindistan'dan ihracatın azalacağı yönünde beklentilerin fiyatları desteklemesiyle yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

Başlıca buğday ihracatçılarından olan Hindistan, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle oluşan arz açığını kapamak için son aylarda satışları artırmıştı.

Commonwealth Bank of Australia'dan Tarım Strateji Başkanı Tobin Gorey, "Hindistan'ın başlıca buğday üretim bölgelerindeki sıcak hava koşulları önemli ölçüde mahsul veriminin düşmesine neden olabilir" dedi.

Hindistan Gıda Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkili ise sıcak ve kuru hava koşullarının üretimde azalmaya neden olmasına rağmen, dün ülkenin ihracatı kısıtlamayı düşünmediğini açıkladı.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları dün yüzde 3 yükseldikten sonra bugün yüzde 1.1 artışla 10.88 dolar/bushel, yani 399.8 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasulyesi yüzde 1.3 değer kazanarak 16.61 dolar/bushel yani 610.3 dolar/ton seviyesine yükseldi. Mısır yüzde 0.7 yükselerek 7.99 dolar/bushel yani 314.6 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Emtia piyasasında sert dalgalı seyir

 

Buğday fiyatları, son üç ayı artışla tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)