E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları zirvede---

Buğday fiyatları zirvede

Buğday fiyatları zirvede
19 Ocak 2021 - 11:08 borsagundem.com

Buğday fiyatları ithalatçı ülkelerin artan talebinin de etkisiyle 6 yılın zirvesine çıktı

Çin başta olmak üzere diğer ithalatçı ülkelerin artan talebi ve buğdayda en büyük ihracatçı konumundaki Rusya'nın getirdiği ek gümrük vergileriyle birlikte buğday fiyatları 2014 yılından bu yana en yüksek kapanışını yaptı.

Pandemi sürecinde Çin'de artan buğday talebi, başlıca ekim alanlarında oluşan kuraklık, ülkelerin iç tedariklerini sağlamak için ihracatta kısıtlama çabaları ile küresel tahıl fiyatları 2014'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıktı. Ayrıca, pandemi sürecinde dünyada açlığın da arttığı bir dönemde gerçekleşen bu yükseliş, gıda enflasyonuna dair endişeleri de beraberinde getirdi.

Çin'in tarım emtialarına olan emtia talebi bu sene oldukça arttı. Soya fasulyesi, mısır ve et ithalatında rekorlar kırılırken 25 yılın en büyük buğday alımları gerçekleşti. Azalan arzla ülkenin mısır ithalatı 11 milyon tonu aştı.

UBS'ten bakır fiyatlarında yükseliş beklentisi

İstanbul barajlarında son durum ne?

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar, mevsim normallerini 10 derece altında

Teşvik umuduyla altın gözünü yukarı dikti

Petrol fiyatları teşvik ve büyüme beklentisiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Ocak 2021 11:15

    Tabiki artacak yakında hiç bir mal bulamayacağız.tüm devletler gece gündür sanal ve fiziki para basıyorlar hala yorulmadılar.parayı basan malı kapıyor.gelecekte ekmegin tanesi 5 TL olacaktır.diğerlerini sizler düşünün.