E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları yükseldi---

Buğday fiyatları yükseldi

Buğday fiyatları yükseldi
12 Nisan 2022 - 11:59 borsagundem.com

Buğday fiyatları, küresel arz ve hava koşulları endişeleriyle 24 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Mısır ise beş haftanın zirvesine yakın seyretti.


Hububat fiyatları, küresel arza ve hava koşullarına dair endişeler nedeniyle yükseldi.

Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratlar Karadeniz'den gerçekleştirilen ihracatın Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalardan etkilenmeye devam ettiğine dair endişeler nedeniyle yükseldi.

Başlıca buğday ihracatçılarından Rusya ve Ukrayna'dan gerçekleştirilen ihracatta sorunların devam etmesiyle küresel arzda daralma artarken, piyasalar kurak havanın risk teşkil ettiği ABD ekim alanlarında kış sezonunda gerçekleştirilecek buğday üretimine odaklanmış durumda.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları gün içerisinde 11.09 dolar/bushel yani 407.5 dolar/ton seviyesine yükselerek 24 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin hemen ardından yüzde 1.8 artışla 11.08 dolar/bushel, yani 407.1 dolar/ton seviyesinden işlem gördü.

Mısır yüzde 0.9 yükselerek 7.71 dolar/bushel yani 303.5 dolar/ton seviyesine yükseldi ve bir önceki seansta 7.78 dolar ile kaydettiği beş haftanın zirve seviyesine yakın seyretti. Soya fasulyesi yüzde 0.6 artışla 16.65 dolar/bushel yani 611.8 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Dolarda yukarı yönlü hareket

 

Alüminyum fiyatları 3 ayın dibinde

 

Petrol yönünü yukarı çevirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik12 Nisan 2022 14:50

    "Paramız var ki ithal ediyoruz" diyen eski Tarım Bakanı Pakdemirli'nin bakış açısı ülke tarımını perişan etti.

  • Mucise Reis ;)12 Nisan 2022 14:31

    Buğday ekıp risk almak ve yüzde35 kredi çekmek, elektırk ile sulama problemleri vb riskler yerine git Tl korumalı hesaba yatır paranı. Hiç deilse borç harç içinde yüzmezsın. :D  "Bilinmeyenler yerine, bilinenler peşinden koşun :D  ortam durum koşullarına göre...  hocamız derdi. Şuan onlarce bilinmeyen durum var. Mazot fiyat, gübre, işçilik, ilkim sigorta vb, sulama elektrık sorunları, kuraklık, mahsul kaçtan alınacak ? mahsul hasa tolunca gemilerle kaç ton mahsul gelip pıyasa düşecek ? kredi çeksen  yıllık yüzde 35 den aşağı bulacakmısın ? Alım garantisi olacak mı ? bunları DERT ETME SEN EK BEN ALACAM XXX TL DEN , ZARAR edersen mazot verecen ötvsiz kdv siz faizini ben öderim gerekirse rahat ol. kredilerini sıfır faizle bn kapatırım 12 taksıt açrım sen üret, kendini doyur, koyunu ve hayvanlarını doyur, millette sayenızde doyacak İŞTE O ZAMAN EKERIM.

  • vatandaş12 Nisan 2022 14:07

    bugday yükselmesi iyi olmuyor corbanın fiyatını artırıyor.