E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları son 14 yılın zirvesine yükseldi---

Buğday fiyatları son 14 yılın zirvesine yükseldi

Buğday fiyatları son 14 yılın zirvesine yükseldi
25 Şubat 2022 - 10:36 borsagundem.com

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinin ardından 2008'den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Karadeniz bölgesinden yapılan hububat ihracatında aksama yaşanacağı kaygıları, buğday fiyatlarının 14 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıne neden oldu. Mısır son sekiz ayın zirvesine yükselirken, soya fasulyesi fiyatları toparlandı.

Chicago borsasında işlem gören mısır vadeli kontratları yüzde 1.6 artışla 7.01 dolar/bushel, yani 276.0 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasülyesi 2012'den beri en yüksek seviyeyi gördü

Soya fasulyesi yüzde 0.9 artışla 16.68 dolar/bushel yani 612.9 dolar/ton seviyesine yükseldi. Soya fasulyesi dün Eylül 2012'den beri görülen en yüksek seviyeyi gördükten sonra ekside kapanmıştı.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğdayın Mayıs teslimatlı vadeli kontratları seansın ilk işlemlerinde 9.60 dolar/bushel yani 352.7 dolar/ton ile Haziran 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyeye yükselmesinin ardından %0.9 artışla 9.43 dolar/bushel yani 346.5 dolar/ton seviyesinde işlem gördü.

Savaş buğday fiyatlarını 9,5 yılın zirvesine yükseltti

 

Türkiye'nin buğday arzında sıkıntı yaşanmayacak

 

Buğday fiyatları arttı, mısır fiyatları zirvede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)25 Şubat 2022 13:15

    Keşke çiftçimiz gübre atabilseydi..devletimiz bugünleri öngörüp gübre desteği verseydi.. hem buğday bol olur, hem samanından damdaki inekleri doyar süt verimi alırdı... Ah keşke ah.. Tarım bakanlığı kurması lazım bu ülkenin :D böyle bir bakanlık lazım acilen . :D biri çıkar zaten var der, nerede diye sorarım ama . Ayağına çizme giymeden bakanlık yapmak  olur mu ? ..Hayvan tezek kokusu içine girmeden hayvancılık desteği nasıl olabilir ?hayanlara dokunmadan, onları izlemeden, yediklerini görmeden , damların samanını yemini stoklarını süt fiyatlarını bilmeden nasıl bakanlık iş yapabilir ?

  • xyz25 Şubat 2022 12:19

    Çocukluğumuzda coğrafya dersinde gıdada kendi kendine yeten parmakla sayılan ülkelerden biriyken geldiğimiz noktada Ukrayna ve Rusya buğday göndermese açız aç. Sonra hükümet uçuyoruz, kaçıyoruz, dünya bizi kıskanıyor ve daha sayamayacağım masalları millete anlatıyor.

  • Ahmet Özbir25 Şubat 2022 11:02

    rejim yapın, ekmek yemeyin. bu sene rusya ukraynadan buğday gelmeyecek. çiftçi de gübre, mazot pahalı diye bu sene ekmedi tarlaları