E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları iki ayın zirvesinde---

Buğday fiyatları iki ayın zirvesinde

Buğday fiyatları iki ayın zirvesinde
08 Eylül 2022 - 12:05 borsagundem.com

Karadeniz'den yapılan tahıl sevkiyatına ilişkin endişelerle buğday fiyatları iki ayın en yüksek düzeyine çıktı.

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları Karadeniz’den yapılan arza/tedarike yönelik endişelerle kazanımlarını dördüncü seansa taşıyarak önceki seansta gördüğü iki ayın en yüksek seviyesine yakın seyretti.

Soya fasultesi fiyatları yükseldi ancak Arjantin’de ihracatın yükselmesi, Çin’de ise ithalatın düşmesi kazanımlarını sınırladı.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğdayın vadeli kontratları dün 8.73 dolar/bushel yani 320.8 dolar/ton ile 11 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.3 artışla 8.46 dolar/bushel, yani 310.9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır yüzde 0.3 artışla 6.73 dolar/bushel yani 264.9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasulyesi yüzde 0.4 yükselerek 13.89 dolar/bushel yani 510.4 dolar/ton seviyesine çıktı.

Fiyatlara 'Putin' etkisi

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Avrupa'ya giden  tahıl ve diğer gıdaların rotasını sınırlamayı değerlendireceklerini açıklamasıyla birlikte buğday fiyatları sert artmıştı.

Buğday vadeli fiyatları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna tahıl anlaşmasını eleştirmesinin ardından yükseldi.

Chicago buğday vadelileri gün içi kayıplarını silerek buşel başına yüzde 4,5 artışla ton başına 311 dolara çıkarak Haziran ortası zirvesine kadar yükseldi.

Putin tahıl rotasına karşı çıktı: Erdoğan'la görüşebilirim

 

Buğday fiyatlarında Putin etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)