E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ın varisi belli oldu---

Buffett’ın varisi belli oldu

Buffett’ın varisi belli oldu
03 Mayıs 2021 - 13:53 borsagundem.com

Berkshire Hathaway’in başına efsane yatırımcı Warren Buffett’ın ardından kimin geçeceği belli oldu. Munger ve Buffett’ın ardı ardına yaptığı açıklamalara göre Buffett’ın yerini şirketin başkan yardımcılarından Greg Abel alacak


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen Berkshire Hathaway yıllık hissedarlar toplantısında tüm takipçiler beklenmedik bir haberle yatırım dünyasının gündemini belirledi: Dev yatırım şirketinin Warren Buffett’tan sonraki CEO’sunun kim olacağı belli oldu.

Berkshire Başkan Yardımcısı Charlie Munger’ın yatırımcıların şirketin önünde sonunda yönetilemeyecek kadar karmaşık bir hal alıp almayacağına ilişkin sorulara en azından görünüşte çok da şaşırtıcı olmayacak bir cevap verdi.

Mungel’le birlikte şirketin Başkan Yardımcısı olan Greg Abel’in şirketin başına geçeceğini belirten 97 yaşındaki yatırım efsanesi, “Greg şirketin kültürünü devam ettirecek” sözlerine yer verdi. Munger şirketin merkeziyetçi olmayan yapısının Warren Buffett ve kendisi olmadan devam edeceğini açıkladı.

Söz konusu açıklama 90 yaşında şirketin başkanı ve CEO’su olan Buffett’ın yönetimde olmadığı sürece ilişkin veraset planı Berkshire Hathaway’i ve yatırım dünyasının en önemli gündem maddeleri arasındaydı. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Abel an itibariyle şirketin sigorta dışı operasyonlarını yönetiyor.

Buffett da açıkladı

CNBC’nin haberine göre Mungel’ın açıklamalarının ardından şirketin başına Abel’in geçeceği Buffett tarafından da doğrulandı.

Warren Buffett, “Yönetim kurulu üyeleri bu gece bana bir şey olursa yarın sabah yönetimi Greg’in devralacağı konusunda aynı fikirdeler” açıklamasında bulundu.

Buffett söz konusu demecinde şirketin sigorta operasyonlarını yöneten bir diğer başkan yardımcılığı görevindeki Ajit Jain’in hem de gelecekteki CEO konumunda olan Abel’in yeteneklerinden övgüyle bahsetti.

Her iki isim de 2018’de şirketin başkan yardımcılığına terfi ettirilmelerinin ardından başarılı bir iş çıkarıyor gibi görünüyorlar. Buffett, “Tanrı korusun eğer bu gece Greg’e bir şey olursa bu durumda Ajit başa geçecektir” dedi. Buffett yaş konusunun şirketin kararında belirleyici bir faktör olduğunu söyledi. 59 yaşında olan Abel, Jain’den 10 yaş daha genç. Buffett CEO adayları için, “İkisi de harika insanlar. Birinin önünde 20 yıllık bir gelecek olması gerçek farkı yaratıyor” dedi.

Buffett'ın ardından görevi kimin devralacağı sorusu 15 yılı aşkın süredir spekülasyonlara neden oluyordu. Yıllardır Buffett'ın halefinin, şu anda Berkshire Hathaway Energy olarak adlandırılan MidAmerican Energy’nin ve bir diğer Berkshire şirketi NetJets'in başındaki isim David Sokol olacağı varsayılıyordu. Ancak Sokol, Berkshire'ın kimya şirketi Lubrizol’ün satın almasını önermesinden kısa bir süre önce şirketten 10 milyon dolarlık hissesini aldığı açıklanmasının ardından yılında Berkshire'dan ayrıldı.

Yıldız yatırımcı Buffett’ı geride bırakan 5 isim

 

Yatırım dünyasında tüm gözler Buffett’ta

 

Gelişen ülke yatırımcılarının dönüşü boğa piyasasını başlatabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)