E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ten gençlere önemli yatırım tavsiyesi---

Buffett’ten gençlere önemli yatırım tavsiyesi

Buffett’ten gençlere önemli yatırım tavsiyesi
04 Temmuz 2018 - 12:52 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen yatırımcılarından Warren Buffett, ‘endeksli fon’ dedi, ekledi: Ucuz, kolay ve riski az

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder hisse senedi yatırımcısı Warren Buffett, eşine yapacağı yatırım önerisini genç yatırımcılara  da tavsiye etti. Endeksli yatırım fonlarının her zaman güvenli ve garanti olduğunu belirten Buffett, kendisine bir şey olursa eşine önereceği tek yatırım tavsiyesinin de bu olduğunu söyledi.

“Çoğu genç yatırımcı piyasa tarafından korkutulsa da başlamak o kadar da zor değil. Çok fazla risk almadan da yatırım yapmanın yolları bulunmaktadır” diyen Buffet genç yatırımcılar ve yeni başlayan herkes için endeksli yatırım fonlarını önerdi.

Buffett, CNBC'ye verdiği demeçte, "Sürekli olarak S&P 500 endeksine yatırım yapabilirsiniz. Bana göre  her zaman pratik ve mantıklı olacaktır. Endeksli fonları, içinde binlerce hisse senedi barındıran bir sepet gibi düşünebilirsiniz. Örneğin, S&P 500 endeksi, Apple, Google gibi isimleri içeren ABD'deki en büyük 500 şirketin hisse senetlerini barındıran bir fondur. Bu fonlar, piyasayla birlikte alçalıp yükseldiğinden dolayı, münferit Hisse senetlerine kıyasla daha az risklidir. Bana göre yatırdığınız parayı çeşitlendirmenin en ucuz ve en kolay yolu…" diye konuştu.

Eğer kendisine bir şey olursa, endeks fonlarına yatırım yapmanın eşine yapacağı tek tavsiye olduğunu söyleyen Buffett burada önemli olanın doğru şirketi seçmek için uğraşmak yerine S%P 500’deki tüm büyük şirketleri düşük bir maliyetle almak olduğunu ifade etti.

GENÇ AMERİKALILARIN YATIRIM TERCİHİ

Bu arada ABD’li banka TD Ameritrade tarafından 21-37 yaş grubundaki 1519 Amerikalı ile yapılan bir  ankete göre Y kuşağının sadece yüzde 50'sinin işveren destekli emeklilik hesaplarının dahil olduğu borsaya yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)