E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett ucuz hisselere yöneldi---

Buffett ucuz hisselere yöneldi

Buffett ucuz hisselere yöneldi
01 Nisan 2020 - 14:06 borsagundem.com

Virüse karşı yüksek risk grubunda bulunan ve 128 milyar dolar nakdin üzerinde duran ve boğa piyasasının temsilcisi olarak görülen Warren Buffett, iyice ucuzlamış hisseler için sıraya girdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Berkshire Hathaway’in sahibi efsane yatırımcı 89 yaşındaki Warren Buffett virüsün ABD’ye yayılmasından beri sessizliğini koruyor.
Buffett, kriz öncesi borsa fiyatlarının aşırı şiştiğini belirtmiş ve 128 milyar dolar nakitte kalmıştı. Virüs Buffett için aradığı ucuz hisseleri alma fırsatı yaratmış olabilir. Wall Street Journal’da geçtiğimiz günlerde yer alan habere göre Buffett da dahil olmak üzere birçok finansal alıcılar iyice ucuzlamış seyahat, konaklama ve eğlence hisselerini toplamak için sıraya girdi.

Finans merkezi olan New York salgının da yeni merkezi haline gelirken Buffett’ın memleketi Nebraska da bile bilinen hastalıklı insan sayısı 200’ü geçti.

Buffett Agustos ayında 90 yaşına girecek. Yaşı ve 2012’de geçirdiği prostat kanseri tedavisi nedeniyle virüse karşı yüksek risk grubu içerisine giriyor. Güvenlik nedeniyle Buffett, yüzyüze görüşmelerden kaçınıyor olabilir. Kimse virüse yakalanan en zengin insan olmak istemez.

Yatırımcılar arasında Buffett, piyasa iyimserliğinin ve boğa piyasalarının temsilcisi olarak görülür. 2008 ekonomik krizinde ve 2010’da Buffett sağ kolu Charlie Munger’le beraber yatırımcıları rahatlatacak açıklamalar yapmaktan çekinmedi.

Berkshire’ın tuttuğu hisseler ABD ekonomisinin özeti gibidir. Havayollarından bankalarda, marketlerden hızlı tüketim mallarına hatta teknoloji devleri Amazon ve Apple gibi birçok sektörde faaliyet gösteriyor.

Şirketin ilk çeyrek raporları yayınlanmadığı için hangi hisseleri alıp-satmadığı bilinmiyor fakat değişmediğini varsayarsak tuttuğu hisselerin toplam değeri 70 milyar doların üzerinde düştü. Berkshire’ın hisseleri ise %18 düştü.

Berkshire, mayıs ayında Omaha’da yapılacak olan yıllık hissedarlar toplantısının iptal edildiğini açıkladı. Virüs nedeniyle küresel olarak birleşme ve satın alma faaliyeti bu yıl % 24 azalırken, ABD'de % 31 düştü.

Buffet borsa yerine neden nakite geçti

Warren Buffett’ın kriz bilançosu

Buffett'in şirketinde Bill Gates'in yerine kim gelecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vedat yılmaz02 Nisan 2020 22:03

    Bufett zaten tüm servetinin %90 nından fazlasını hayìr isleri icin bagislamasini vasiyet etti.Hala bu adama laf edenlerin utanmaları lazım.

  • Kadir Aydemir 02 Nisan 2020 06:24

    Kimse hissesini satmasın eninde sonunda kazanacaksın yeterki şirket sahibi dürüst olsun

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ02 Nisan 2020 00:04

    buffet şunu istiyor 2008 deki gibi dow 7000 olsun belkide daha da aşağıya getirtip garibanların hisselerini yine toplayacaklar.cehennem dede para lazım ona göre galiba.

  • Felsefik02 Nisan 2020 02:59

    Kimseyi zorlamıyor ama bir yandan da hissebin düşmesi için algı yaratıyorsa o zaman ateşi bol olsun

  • Emrah01 Nisan 2020 19:55

    Abd de tanınan en büyük spek Warren Buffett diğer büyük spekülatörler yaşından dolayı saygı duyuyordur.Gerçek olan akıllı olması.

  • mehmet01 Nisan 2020 17:53

    şu anda algı turizm ve eğlence sektörü daha yaz gelmedi bile çok daha ciddi düşüşler yaşayacağını düşünüyorum ytd.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Nisan 2020 16:36

    Buffett ulan yaşın gelmiş 89 a kuşun ötmez bülbülün özmez.kazandığın para ile bir tane dahi ekmek dahi yiyemiyormussun paran olsa ne olacak olmasa ne olacak yaşın 70 i geçmiş işin çoktan bitmiş .sıraya girsen ne olacak girmesen ne ocak bu paralar öbür dünya da işe yaramıyor ki.bak sana söyleyim.EZRAİL hiç şakası yoktur.o Yüce ALLAH tan emri almıştır o sıraya hiç birmez.geldimi seni biz de bir top bezle götürüyor senin bizden farkın ise biraz cilalı ve konfurlu beldike içden kilimalı tabutundur aramızdaki farka budur.

  • Emrah01 Nisan 2020 20:00

    Yaşlılıkta para daha önemli yaşlılığa bağlı kronik hastalıklar olduğu için.ayrıca genç yada orta yaşta işte çalışırsın fakat yaşlılıkta çalışamazsın esas yaşlılıkta paran yoksa perişan olursun bunun yemek yemekle ne alakası var.

  • Erol g.01 Nisan 2020 14:52

    BUFFETT JAPONLARIN PEARL HARBOR ABD'NİN DENİZ ASKERİ ÜSSÜNE SALDIRINCA İLK DEFA SAĞLIK ÜRÜNLERI ÜRETEN ŞİRKET HISSESİ SENEDİ ALARAK BORSAYLA TANIŞMIŞ

  • Derviş01 Nisan 2020 14:22

    Büyütür, "Zenginin arabası dağları aşar, fukara düz yolda şaşar" demiş atalar, boşuna dememişler.