E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBuffett o şirketteki payını azalttı---

Buffett o şirketteki payını azalttı

Buffett o şirketteki payını azalttı
12 Aralık 2015 - 19:21 borsagundem.com

Warren Buffett'ın sahibi olduğu yatırım şirketi Berkshire Hathaway, Munich Re'deki payını yüzde 4.6'ya indirdi

Warren Buffett'ın sahibi olduğu yatırım şirketi Berkshire Hathaway Inc., milyarder yatırımcının sigortacılık piyasasının çekiciliğini tekrar değerlendirmesinin ardından, Munich Re'deki payını azalttı.

Munich Re'nin Cuma günkü beyanına göre, Berkshire Hathaway sahip olduğu şirket paylarını yüzde 9.7 düzeyinden yüzde 4.6'ya indirdi. Daha önce, Munich Re'nin yüzde 12'sine sahip olan Buffett'ın şirketi, bu yıl paylarını azaltma yoluna gitti.

Kendisi de reasürans satan Berkshire Hathaway, 2008 ve 2010 yılları arasında rakipleri Munich Re ve Swiss Re. şirketlerine yatırım yapmıştı. Buffett'ın sektöre bakışı o zamandan bu yana olumsuzlaşırken, reasürans hizmeti veren söz konusu şirketler de, finansal piyasalardan bağımsız pozisyonlanan Wall Street yatırımcılarının rekabet baskısı altında kalmıştı.

Omaha, Nebraska'da Mayıs ayında gerçekleştirilen yıllık toplantıda Buffett, "Reasürans piyasası eskiden olduğu kadar iyi değil, en kötü beklentilerin gerçekleşmiş olduğu bir piyasa ve bizim bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok" dedi.

Munich Re hisseleri, bu yılın başından geçtiğimiz Cuma gününe kadar yüzde 10 tırmanarak, şirketin değerini 30.5 milyar euroya (33.5 milyar euro) çıkardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)