E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBuffett, Muhtar Kent'in peşinde---

Buffett, Muhtar Kent'in peşinde

Buffett, Muhtar Kent'in peşinde
06 Mayıs 2014 - 07:25 borsagundem.com

Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, ABD’li içecek devi Coca - Cola’nın CEO’su Muhtar Kent’i rahat bırakmaya niyetli gözükmüyor

Ünlü yatırımcı Buffett’ın patronu olduğu Berkshire Hathaway yatırım şirketi, 400 milyon Coca - Cola hissesine sahip. Bu da Coca - Cola’nın yüzde 9’u aşan bir kısmını elinde bulundurması anlamına geliyor.

Dün CNBC televizyonuna konuk olan Warren Buffett, Coca - Cola CEO’su Muhtar Kent ile buluştuğunu ve şirketin üst yönetimi için kabul edilen ödeme planını aşırı bulduğunu ilettiğini dile getirdi.

‘Savaş istemiyorum’

Coca - Cola ile savaşmak istemediğini söyleyen Buffett, bu nedenle ödeme planı oylanırken çekimser kaldığını, ancak bu konudaki mutsuzluğunu açıkladığını söyledi.
Coca - Cola hissedarların yüzde 83’ünün kabul ettiği ödeme planı 2015’te yürürlüğe girecek. Coca - Cola’nın söz konusu tazminat planını değiştirebileceğini söyleyen Buffett, çalışanlara verilen hisse opsiyonlarının 4 yıl yerine daha uzun bir zamana yayılmasını talep etti. Buffett Coca - Cola’nın doğru olanı yapacağına inandığını da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)