E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett Exxon Mobil hisselerini sattı---

Buffett Exxon Mobil hisselerini sattı

Buffett Exxon Mobil hisselerini sattı
18 Şubat 2015 - 06:45 borsagundem.com

Yatırımcı Warren Buffett’ın sahip olduğu Berkshire, Exxon'daki 3.7 milyar dolarlık yatırımdan çıktı

Warren Buffett’ın sahip olduğu Berkshire Hathaway Inc., Exxon Mobil Corp.’taki 3.7 milyar dolarlık yatırımdan çıktı. Yatırımın sonlandırılmasında petrol fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğu bildirildi.

Petrol, ABD üretiminin yükselmesi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) üretimi düşürme çağrılarını yanıtsız bırakması ile Haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 50 geriledi. Petroldeki gerileme, petrol şirketlerine zarar verdi ve önemli üreticileri ve sondaj şirketlerini harcamaları düşürmeye zorladı. Binlerce işçi işten çıkarıldı.

New York’ta bulunan Oppenheimer & Co. analistlerinden Fadel Gheit, “Berkshire’ın enerjide gerçek anlamda bir kaybı olmadı. Enerji sektörünün tamamı açık bir şekilde bir yıl önceye göre tümüyle farklı koşullarda işlem görüyor” dedi.

Buffett, yatırımlarla ve Coca-Cola Co. ve eski Washington Post Co. gibi değer kazanan hisse senetleri satın alarak Berkshire'ı dünyanın en büyük dördüncü şirketi haline getirdi. Ancak Buffett’in enerji şirketlerine yatırım geçmişi biraz karışık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)