E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett eleştirilerin hedefi oldu---

Buffett eleştirilerin hedefi oldu

Buffett eleştirilerin hedefi oldu
23 Ekim 2014 - 07:55 borsagundem.com

Warren Buffett, gayrimenkul yatırımları hakkındaki tavsiyeleri ile Fortune Editörü tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu

Fortune Kıdemli Editörü Stephen Gandel, yatırım efsanesi Warren Buffett’ın bu ay başında bir konferansta yaptığı gayrimenkul yorumunun çok da etkileyici olmadığını söyledi.

Berkshire Hathaway CEO'su yükselen faiz oranları ve dolardaki değer kaybından korunmak için 30 yıllık sabit konut kredisi alternatifini düşünmelerini söylemişti. 

Gandel, Buffett’ın vardığı yargıya karşı çıkarak; "Sahibi olmayacağını bir ev için borç ödemezsin. Zaten banka da bu kadar büyük bir parayı başka türlü kullanmana izin vermez. Ayrıca dolardaki değer düşmesi karşısında en iyi seçeneğin gayrimenkul yatırımı olacağını gösteren net bir delil de yok” dedi.

Stephen Gandel; “Eğer yükselen kira ödemeleri karşısında sabit mortgage ödemelerinden fayda elde edecekseniz,  hisse senedi portföyünüzdeki fazladan büyüme kiralamadaki enflasyondan kaybettiğinizden fazla olmalıdır” dedi. 

"Bir şirketiniz varda enflasyon konusunda endişe ediyorsunuz demektir. Ama bir ev satın almak sizin daha fazla güvende hissetmenizi sağlamaz” diye ekledi.

"KRİSTAL KÜRE BULANIK"

"İş gayrimenkul satın almaya gelince, Omaha Kahini’nin kristal küresi biraz bulanık" diyen Gandel, ünlü yatırımcıya "bildiğin işi yap diye seslendi. 

Bu arada birçok gayrimenkul profesyoneli sektörün yine bir balon görünümü verdiğine işaret ediyor. 

Starwood Capital Group Kıdemli Direktörü Chris Graham, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bir konferansta; “Gayrimenkul piyasasında bugün geniş tabanlı bir balon olduğunu ve önümüzdeki bir iki yıl içinde de olacağını düşünmüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)