E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett destekli yazılım şirketinden rekor halka arz---

Buffett destekli yazılım şirketinden rekor halka arz

Buffett destekli yazılım şirketinden rekor halka arz
16 Eylül 2020 - 11:46 borsagundem.com

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett yeni teknoloji şirketlerine yatırım yapmamasıyla bilinir. Fakat Snowflake 4 milyar dolarlık halka arz beklentileriyle Buffett’ın kararını değiştiren şirket oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett tarafından desteklenen yazılım firması Snowflake ABD borsalarına hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Halka arz için talep toplamaları Salı günü seans sonrasında hisse başına 120 dolardan fiyatlanan Snowflake’in en az 3,86 milyar dolarlık şirket değerine ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken şirketin değerinin 4 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Şirket halka arzda 28 milyon hisse satarak 3,36 milyar dolar biriktirecek. Salesforce ve Warren Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway aynı anda 250 milyon dolarlık yatırım yapmayı kabul etti. Berkshire 4 milyon hisseyi de halka arz fiyatından satın alacak. Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in liderliğindeki halka arz sürecini yöneten bankalar 4,2 milyon hisseye erişim sağlayarak yaklaşık 4,4 milyar dolar biriktirdi.

Halka arz süreci boyunca görülen fiyat artışına bakılırsa bu ekstra hisselere olan talep de mevcut. Bir ay öncesinde halka arz için hazırlıklarını tamamlayan Snowflake geçtiğimiz hafta 75 dolar ile 85 dolar arasında bir talep fiyatı bekliyordu. Kaliforniya merkezli yazılım şirketinin hisse değerleri pazartesi günü dramatik bir şekilde değişerek 100 ila 110 Dolar arasında talep görmeye başladı. Salı günü seans sonrası talep alımlarında ise hisse değeri 120 dolara kadar yükseldi. Yatırım danışmanlığı şirketi Renaissnce Capital’a göre bu yüksek fiyatlandırma aralığına ulaşan Snowflake en büyük yazılım halka arzı rekorunu kırabilir.

Bulut teknolojilerini kullanarak veri tabanı yazılımı üreten Snowflake kullanıcılarına teknoloji altyapısını yeni bir şekilde sunuyor. Snowflake’in yazılım ürünleri yıllardır genç teknoloji şirketleri ve halka arzlardan uzak durmasıyla bilinen efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın dahi dikkatini çekmiş gibi gözüküyor. Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway 250 milyon dolarlık yatırımın yanı sıra Snowflake Eski CEO’su Robert Muglia’dan da 4 milyon adet hisseyi halka arz fiyatına satın alıyor.

Halka arz fiyatına göre Snowflake’in değeri kuruluşundan sekiz yıl sonrasında 33,3 milyar dolara kadar ulaştı. Hisselerin satışı çarşamba günü seans açılışıyla birlikte New York Borsası’nda işlem görecek.

Buffett'ın hamlelerinde yatırımcılar için önemli ipuçları var

 

Wall Street’te ikinci satış dalgası bekleniyor

 

Buffett, Wells Fargo hissesi satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)