E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuffett: Bitcoin bir kumar aracıdır---

Buffett: Bitcoin bir kumar aracıdır

Buffett: Bitcoin bir kumar aracıdır
06 Mayıs 2019 - 16:25 borsagundem.com

ABD'li milyarder yatırımcı Warren Buffett, Bitcoin'i kumar ve dolandırıcılık aracı olarak gördüğünü söyledi.

ABD merkezli dünyanın en büyük ikinci holding şirketi Berkshire Hathaway Kurucusu Warren Buffett'ın Bitcoin'i bir kumar aracı olarak tanımladı.

CNBC'de yer alan habere göre, Berkshire Hathaway yıllık toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada Buffett, kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli birimi Bitcoin'in herhangi bir yatırım değeri olmadığını ileri sürdü ve ekledi:

"Bitcoin bir kumar aracı ve bu araca bağlı birçok dolandırıcılık eylemi yapıldı. Bitcoin herhangi bir şey üretmedi. Ceketimden bir düğme koparacağım. Burada elimde olan şey bir para, bu parayı size bin dolara satmayı teklif ediyorum ve gün sonuna kadar fiyatı 2 bin dolara çıkarmaya çalışıyorum. Fakat düğmenin tek bir kullanımı var ve bu kullanım da oldukça sınırlı."

Buna rağmen kripto para birimleri ve özellikle Bitcoin'e yönelik eleştirileriyle de bilinen Buffett, Bitcoin'in kurulu olduğu blockchain teknolojisinin gelecek vaat ettiğini söyledi. Buffett, "Blockchain çok büyük bir teknoloji fakat bu teknolojinin Bitcoin'e ihtiyacı yoktu" dedi. Blockchain temelli projelere dahil olmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin sorulan soruya da Buffett, şimdilik böyle bir planın olmadığı yanıtını verdi ve ekledi:

"Bunu muhtemelen dolaylı olarak yapıyoruzdur; fakat hayır, blockchain sektöründe lider isim olacak kişi ben değilim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anadolu06 Mayıs 2019 20:32

    ureten akilli bir yatirimci, binlerce insan evine ekmek goturuyor bu adam sayesinde

  • hasan06 Mayıs 2019 17:07

    sen ölmedin mi daha

  • Ffffff06 Mayıs 2019 17:03

    S&P Ceo'su gibi yapmazsın umarım...! O da bitcoin yatırım aracı olamaz dedi, bitcoin düştü, tekrar çıktı, sonra 20 bin dolara gelince yanılmışım bitcoin geleceğin yatırım aracı olabilir dedi. Sonra mal milletin elinde patladı