E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett 4 milyar dolarlık Apple hissesi sattı---

Buffett 4 milyar dolarlık Apple hissesi sattı

Buffett 4 milyar dolarlık Apple hissesi sattı
10 Kasım 2020 - 10:25 borsagundem.com

Berkshire’ın bilanço raporlarının açıklanmasının ardından yatırım uzmanları Buffett’ın hangi yatırım hamlelerini yaptığını izlemeye koyuldu. Raporlara göre Buffett 4 milyar dolarlık Apple hissesi satmış görülüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway cumartesi günü paylaşılan üçüncü çeyrek raporlarına göre 4 milyar dolar değerinde Apple hissesi sattı.

Barrons’un haberinde incelenen şirketin 10-Q raporu ve bilanço raporuna göre Berkshire çeyrek boyunca finans hisseleri satışı yaparak endüstriyel hisse senetleri alımı gerçekleştirdi. Şirketin 30 Eylül tarihinde 245 milyar dolar olarak kayda geçen portföyü efsane yatırımcı CEO Warren Buffett tarafından yönetiliyor.

Wall Street Berkshire’ın üçüncü çeyrek yatırım aktivitelerinin ayrıntılarına cuma günü ya da gelecek pazartesi ulaşabilecek. Berkshire Apple hisselerinin satışına dair bir açıklamada bulunmadı. Buna karşın şirketin elinde tuttuğu varlıkların analizi Berkshire’ın bu satışı yaptığını gösteriyor.

Buffett’ın şirketi 30 Eylül tarihinde hisse başına kapanış fiyatı 115,81 dolar olan 111,7 milyar dolar değerinde 965 milyon adet hisse bulunduruyordu. 30 Haziran tarihinde ise Berkshire 91,5 milyar dolar değerinde hisseye sahipti. Apple’ın hisse bölünmesinin ardından hisse başına 91,20 dolardan 1.003 milyar hisseyi elinde bulunduruyordu. Bu durum şirketin 38 milyar hisseyi ya da kabaca 4 milyar dolarlık hisseyi elinden çıkardığını gösteriyor. 

Raporlar şirketin üçüncü çeyrekte 17,6 milyar dolar hisse satın aldığını ve 12,9 milyar dolar hisse satışı yaptığını gösteriyor. Bu Berkshire’n yaklaşık 5 milyar dolarlık net alım gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Raporlara göre şirket ticari ve endüstriyel hisselerin alımına ağırlık verirken finans sektöründe de net satış gerçekleştirdi.

Şirketin endüstriyel hisseleri maliyet tabanı üçüncü çeyrekte 15 milyar dolara yükselirken finans sektörü hisseleri maliyet tabanı ise 6 milyar dolara geriledi. Berkshire üçüncü çeyrekteki 2 milyar dolarlık Bank of America hisse alımı hiçin maliyet tabanını ayarladı.

Berkshire Hathaway banka hisselerindeki yatırımlarını düşürmeyi sürdürürken şirket üçüncü çeyrekte yaklaşık 2 milyar dolarlık Wells Fargo hissesi satışı yaptı. Buffett’ın şirketi toplam değeri 1 milyar doları aşan Bank of America hissesi ve 137 milyon adet Wells Fargo hissesi bulunduruyor. Buffett’ın şirketi ayrıca bulut sistemleri şirketi Snowflake’in halka arzında 1 milyar dolara yakın hisse satın aldı.

Warren Buffett’ın yatırım hamlelerinin ayrıntıları önümüzdeki hafta başında açıklığa kavuşacak. Bununla birlikte ünlü yatırım uzmanının hangi banka hisselerini elinden çıkardığı ve hangi endüstriyel hisseleri satın aldığı yatırım çevrelerince merakla izleniyor.

Buffett’tan 9 milyar dolarlık geri alım çılgınlığı

 

Warren Buffett halka arzdan 1,1 milyar dolar kazandı

 

Borsa İstanbul'da kar satışları mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erkam 10 Kasım 2020 11:06

    Beni evlatlık almazmı

  • MELİS MARMARİSLİ10 Kasım 2020 16:46

    Adamın hayattan bir beklintisi yok ki.sağlık sorunları ile boğşuyor imiş.sadece patates püresi ve cola ile hayatını idame ediyormuş.böyle paranın içine edeyim.bunun gibi zengin olacağıma sağlıklı ve orta gelirli birisi olmamı yüce ALLAH tan talep ederim.

  • ZEYREK ZEMHERİ10 Kasım 2020 15:34

    seni başına belamı etsin arkadaş.