E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett 2,7 milyar dolarlık medya anlaşmasının ortağı oldu---

Buffett 2,7 milyar dolarlık medya anlaşmasının ortağı oldu

Buffett 2,7 milyar dolarlık medya anlaşmasının ortağı oldu
25 Eylül 2020 - 12:43 borsagundem.com

Law & Order ve CSI gibi suç ve polisiye dizileriyle dikkat çeken ION Media, EW Scripps’le 2,65 milyar dolarlık anlaşmayla birleşti. Anlaşmanın en büyük finansman desteği Warren Buffett’tan

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway ABD’li medya şirketleri EW Scripps’le ION Media’nın 2,65 milyar dolarlık birleşme anlaşmasına destek olacak.

Financial Times’ın haberine göre efsane yatırımcı 600 milyon dolarlık tercihli hisse yatırımını kabul etti. Anlaşmada Berkshire Hathaway’e Çarşamba günü piyasa değerinin 3 dolar yukarısından hisse başına 13 dolara 23,3 milyon ek Hisse satın alma opsiyonu verildi.

Buffett'ın yatırımları hızlanıyor mu?

90 yaşındaki ünlü yatırımcının eski tip medya şirketine olan yatırımı hızla büyüyen bulut sistemleri veritabanı şirketi Snowflake’e yaptığı 570 milyon dolarlık yatırımından kısa bir süre sonra geldi. Berkshire kenarda tuttuğu 150 milyar dolarlık nakit yığınını işleme sokmaya başlamış gibi görünüyor.

Anlaşmanın bir parçası olarak Berkshire yıllık %8 oranda temettü alacak. Anlaşma bu yönüyle ABD’li enerji şirketi Occidental Petroleum’un Buffett’ın 10 milyar dolarlık finansmanının da yardımıyla rakibi Anadarko Petroleum’u satın alma anlaşmasına benziyor. Berkshire’ın yatırımına ek olarak anlaşma 1,85 milyar dolarlık teminatlı ve teminatsız krediyle finanse edilecek.

Buffett, havayolu şirketi American Airlines’ın yanı sıra Wells Fargo ve JPMorgan da dahil olmak üzere büyük ABD bankalarının hisselerini azalttıktan sonra, Japonya'nın en büyük beş ticaret şirketine 6 milyar dolar değerinde yatırım yaptı ve Dominion Energy'nin doğalgaz işletmelerinin 10 milyar dolarlık bölümünü devraldı.

Buffett’nin enerji yatırımı ne anlama geliyor?

Anlaşmada, Florida merkezli ION Media'ya, 120 milyon dolarlık yıllık maliyet sinerjisi dikkate alınmaksızın, geçen yıl haziran ayına kadarki faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazancının 8,2 katına değer biçiyor. Geçtiğimiz 8 çeyrek yıllık olarak baz alındığında birleşmeden ortaya çıkacak şirketin net borcu yıllık bazda faiz, vergi yıpranma payı ve amortisman öncesi kâr göstergesinin 5,2 katı civarında olacak.

Televizyon kanalları Netflix'e karşı

Yatırım danışmanlığı şirketi Black Diamond Capital Management’ın sahibi olduğu ION Media popüler suç ve polisiye televizyon dizileri Law & Order ve CSI’la tanınıyor. Medya şirketinin yayınları kendi kanallarının yanı sıra programlarını satın alan televizyon kanalları aracılığıyla ABD’de 100 milyondan fazla eve ulaşıyor.

Cincinatti merkezli Scripps anlaşmayla 2017 yılında Discovery tarafından satın alınan Scripps Networks Interactive’i yeniden kurup güçlendirmeyi hedefliyor.

Klasik televizyon kanalları son yıllarda Netflix ve Hulu gibi internet üzerinden yayıncılık yapan rakipleri karşısında mücadele etmeye çalışıyor. İnternet üzerinden yayınlara medya şirketleri Disney AT&T ve Comcast gibi büyük medya, telekom ve kablolu televizyon ağı şirketleri de katılıyor. Klasik yayı yapan televizyon şirketlerinin de hayatta kalma mücadelesi daha da fazla yoğunlaştı.

Buffettology halka açılıyor

 

Warren Buffett halka arzdan 1,1 milyar dolar kazandı

 

Buffett, Wells Fargo hissesi satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)