E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffet Göstergesi: Borsalar aşırı değerli---

Buffet Göstergesi: Borsalar aşırı değerli

Buffet Göstergesi: Borsalar aşırı değerli
18 Mart 2022 - 11:07 borsagundem.com

2021 yılını rekorlarla kapatan hisse senedi piyasaları 2022 yılına kötü başlasa da her geri çekilmede yeni alımlar piyasalardaki sert düşeşleri engelliyor.


BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enerji krizi, yükselen enflasyon, faizlerin artması ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gibi risklere rağmen borsalarda yükseliş devam ediyor. S&P 500 endeksi bir haftada yüzde 5 arttı. Borsa İstanbul 2100 puanı geçti. Peki borsalarda yükseliş eğilimi devam edecek mi?

Analistler bu soruya, efsanevi yatırımcı Warren Buffett tarafından kullanılan denenmiş kriterlere bakarak yanıt veriyor: “Düşüşler şu an yeni alım fırsatı değil.” Buffett Göstergesi’ne göre hisse senedi fiyatları rekor seviyelerde. Hisse bazında hareketlerin yaşanması beklense de genel olarak borsalarda düzeltme hareketinin yaşanması bekleniyor. Buffett Göstergesi’ni dikkate alan GuruFocus araştırmacıları, borsalar aşırı değerli.

Artan faizler ekonomide soğumanın başlaması şirketlerin önümüzdeki dönemde karlarını da düşürmesi bekleniyor. Temettü oranlarının düşecek olması hisselere olan ilgiyi azaltacak bir faktör olarak gösteriliyor.

Buffett Göstergesi’ne göre S&P 500 son bir haftada yüzde 5 artsa da yılbaşına göre yüzde 10 aşağıda. Ayrıca Meta hisseleri yüzde, 39 Netflix ise yüzde 40 oranında düşüş kaydetti.

Buffett'ın aşırı değerli dönemde hisse senedi alması da özellikle petrol ve enerji şirketlerinin öne çıkacağını işareti olarak yorumlanıyor. Milyarder yatırımcı, son dönemde petrol devi Occidental Petroleum'daki hissesine yatırım yapmaya başladı. Buffett, 18.1 milyon ek hissesini satın alarak Occidental'in %14,6 oranında ortağı oldu. Yeni alımlarla birlikte Occidental hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 98 oranında prim yaptı.

Piyasalarda faiz kararlarının etkisi

BOJ neden Fed ve BoE ile taban tabana zıt konumda

Yabancıların favori hisse senetleri

Yatırımları büyütmek için 3 Warren Buffett stratejisi

Petrol krizinin kazananı Buffett old

Buffett petrol yatırımına doymadı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)