E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBu yıl uzak durulması gereken 3 kripto para---

Bu yıl uzak durulması gereken 3 kripto para

Bu yıl uzak durulması gereken 3 kripto para
22 Ocak 2022 - 10:10 borsagundem.com

Fiyatları bir açıklamayla bile fırlayan aynı şekilde sert düşüşlere sahne olan kripto paralar için 2022 sıkıntılı başladı. Bu yıl özellikle 3 kripto paradan uzak durulması öneriliyor

2021’in sonu itibariyle, tüm kripto para birimlerinin toplam değeri 14 kattan fazla artarak yaklaşık 2,2 trilyon dolara ulaştı. Bazı kripto paralar bir twitter mesajı ya da söylentiyle yüzde binlerin üzerinde artışlar gösterdi. Bitcoin 10 bin dolar seviyesinden 70 bin dolara kadar yükseldi, son günlerde ise 36 bin dolar seviyesini gördü. Birçok ülkenin kripto paralarla ilgili düzenlemeleri devreye alma hazırlığı yatırımcıları endişelendiriyor. Belirli para birimleri dışında altcoin olarak bilinen kripto paralara karşı daha dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

Uzmanlar ise aşağıdaki ortak bir temaya sahip üç kripto para birimi konusunda uyarıyor!

Shiba Inu

Bu yıl kaçınılması gereken yukarıda belirtilen tema, Shiba Inu köpek ırkından ilham alan jetonlarr. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Shiba Inu ( CRYPTO:SHIB ) , 2022’de çökebilecek kripto para birimlerinin listesini yapıyor.

SHIB’nin harika bir 2021 geçirdiğini söylemek yetersiz kalır . Geçen yıla jeton başına 0,000000000073 dolardan başladıktan sonra, Shiba Inu ondalık noktasından sonra altı tane daha az sıfırla (yaklaşık 0,0000034 dolar) bitirdi. Bu, yaklaşık %46.000.000’luk bir kazanca eşitti! Bu, 2021’e başlamak için gece yarısı 2 doların biraz üzerinde bir yatırımın bir yatırımcıyı milyoner yapmak için gereken tek şey olduğu anlamına geliyor.

Shiba Inu, bu kazanımları körükleyen bir dizi katalizöre sahipti. Örneğin, artan görünürlük, topluluğun 1,1 milyon sahibinin ötesine geçmesine ve likiditenin iyileştirilmesine yardımcı oldu. Ayrıca Temmuz ayında merkezi olmayan borsa ShibaSwap’ın lansmanı yapıldı. ShibaSwap, likiditeyi iyileştirmeye yardımcı oluyor ve SHIB sahiplerinin pasif gelir elde etmek için madeni paralarını kullanmalarına izin veriyor. Staking, Shiba Inu madeni paralarının ortalama tutma süresini uzatmak için çok önemliydi.

Shiba Inu’nun yıl boyunca belirgin şekilde düşebileceğini gösteren çok sayıda kanıt var. Örneğin, çevrimiçi ticaret rehberi Cryptwerk, yalnızca yaklaşık 600 tüccarın SHIB’yi bir ödeme şekli olarak kabul ettiğini belirtiyor. Dünya çapında 500 milyondan fazla girişimci olduğu düşünüldüğünde bu çok küçük bir rakam.

Aynı derecede endişe verici olan Shiba Inu, listelenen 16.000 kripto para birimi (ve büyüyen) ile bir alanda gerçekten farklılaştırıcı özelliklerden yoksun. Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 jetonu , yani popüler Ethereum ağını rahatsız eden aynı yüksek işlem ücretleriyle mücadele ediyor. Katman-2 Shibarium çözümü bu maliyet endişelerinden bazılarını hafifletebilirken, Shiba Inu gibi bir ödeme parasının ilgi çekici blok zinciri projelerinin ortasında nasıl öne çıktığını görmek zor.

Son olarak, hayat değiştiren kısa vadeli kazanımların ardından zirveye ulaştıktan sonra tarih, madeni paraları ödemeye pek nazik davranmadı. Benim eğilimim, SHIB’nin 2022’de çok daha düşük performans göstereceği yönünde.

Floki Inu

2022’de çökebilecek son derece popüler ikinci bir kripto para birimi Floki Inu’dur ( CRYPTO:FLOKI ). Bu madeni paranın adı, geçen yıl Tesla CEO’su Elon Musk tarafından benimsenen Floki adlı Shiba Inu’dan geliyor .

Shiba Inu temalı bir madeni para olmanın nostaljisi ve sosyal medya aldatmacasının yanı sıra, Floki’nin 2021’deki cazibesi, yüksek beyaz kağıt özlemlerine bağlı görünüyordu. Beyaz kitap, kalabalık bir kripto pazarında gerçek bir farklılaşma sağlamayı amaçlayan üç proje ortaya koydu. Bu projeler, Floki Inuversity adlı bir eğitim platformunun oluşturulmasını, FlokiPlaces olarak bilinen bir ticari mal pazarının geliştirilmesini ve Valhalla olarak bilinen, değiştirilemez bir belirteç (NFT) oyun metaversesinin oluşturulmasını içerir. Unutmayın, meta veri deposuyla ilgili her şey şu anda son derece sıcak.

Floki Inu ile ilgili en büyük sorun, Elon Musk ile herhangi bir bağlantı olmaması . Musk’ın kardeşi Kimbal Musk, Floki Inu ile birlikte dünyadaki açlık sorunlarını çözmek için Milyon Bahçeler hareketi üzerinde çalışıyor olsa da, dünyanın en zengin kişisinin projede hiçbir rolü yok. Elon Musk’ın tweet’leriyle kripto paraları hareket ettirdiği biliniyor.

Diğer endişe ise Floki’yi tercih edilen bir fiat para birimine çeviren üçüncü taraf aracı site sayısını çok düşük olması.

Dogecoin

2022’de çökebilecek üçüncü Shiba Inu’dan ilham alan kripto para birimi Dogecoin’dir (CRYPTO:DOGE ) .

Dogecoin, ağırlıklı olarak iki önemli katalizör tarafından desteklendi. Birincisi, Dogecoin olmak üzere yalnızca üç dijital para biriminde hisse sahibi olan Elon Musk’ın tam desteğine sahip . Dünyanın en zengin insanı, daha önce, işlem ücretlerini önemli ölçüde azaltacak yükseltmeler yapmak için Dogecoin’in geliştirme ekibiyle birlikte çalıştığını tweetledi.

Dogecoin için diğer katalizör, bazı markalar tarafından benimsenmiş olması. Örneğin, Tesla kısa süre önce belirli ürünler için DOGE kabul etmeye başladı ve sinema zinciri AMC Entertainment, Mart ayının sonundan önce DOGE’yi kabul etme yolunda ilerliyor.

En göze batan endişe, Dogecoin’in işlem ücretlerinin diğer popüler ödeme coinlerinden çok daha yüksek olması . Ek olarak, Dogecoin’in blok zinciri ağı, işlemleri o kadar hızlı işlemez ve büyük bir işlem akışını yönetmek için hızla ölçeklendirilemez.

Bazı bağlamlarda, BitInfoCharts.com’dan alınan veriler, Dogecoin’in Eylül ayında blok zincirinde günlük ortalama 20.000’den az işlem gerçekleştirdiğini gösteriyor. Ödeme işlemcisi Visa, ağında tek bir saniyede 20.000’den fazla işlemi gerçekleştiriliyor.

Fayda teması üzerine inşa etmek için, Cryptwerk’in verileri, dünya çapında yalnızca yaklaşık 2.000 tüccarın DOGE’yi ödeme olarak kabul etmeye istekli olduğunu gösteriyor. Bu, sekiz yıldan uzun süredir var olan bir ödeme madeni parası için gerçekten küçük bir rakam.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %80 geri çekilse de, Dogecoin’in 2022 boyunca düşmeye devam etmesini bekleniyor.

Kripto para piyasalarını korku sardı

 

Kripto borsaları SEC tarafından daha fazla incelenecek

 

Dogecoin ve Shiba Inu savaşını kim kazanacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dream World23 Ocak 2022 16:24

    3 rakamı ın yanındaki 0000 unutulmuş

  • Lajivert 23 Ocak 2022 14:26

    Maldonado kardeşim daha nereye düşecek acaba? Tam alim yeri aksine..

  • Mucise Reis ;)23 Ocak 2022 14:12

    Ya ben yazılımcıyım. Eeee ben nereden para kazanacam ? aylık 5 bin usd, aylık 10 bin usd vb.. eee ne olacak ? ben olsam, güzel ekıp kurar, kendi firmamı kurar, firmamın criptosunu yapar hayallerime ulaşmaya gayret edecek yeni personel alır yoluma bakarım. kripto zaten yaızlım dunya desteklediği sürece bir sonuç elde eder. burada tokatçı çıkarmı ? çıkacak tabikide. proje batan olur mu? olacak. dolandırıcı amaçlı giren olacka mı? olacak. yatırımcıda araştırıp paraasını ona göre yönlendirebilir. Türkiyede x şirkete hisse aldım battı ne oldu param ? GOLDAŞ kuyumculuk ee borsadı hanı şirketti hani kayıtlıdı bınası vardı merkeziyeti olan kurum devlt denetımınde bağımsız denetımde idi ? yani burada örnekleri yazdım.  her yerde tokatçı olacak. olmayı sürdürecek. paran değerli ise araştırmak zorundasın. heryerde çok kaliteli firmalarda kriptrolarda olmaya devam edecek. Çinde koca firma battı, ee merksiyeti vardı hani, koca dunya devi inşaat firmadı :D araştır kardeşim.takip önemli

  • KERİM22 Ocak 2022 16:42

    ULTRA MODERN TOSUNCUKLAR..TOSUNCUĞUN HİÇ OLMAZSA ÇİFTLİĞİ VARDI

  • BORSACI22 Ocak 2022 11:15

    kesinlikle sanal yatırımdan kaçınılmalı .aksi halde donuna kadar soyarlar donsuz kalırsın.

  • Kronik iranik 22 Ocak 2022 10:34

    Adamlarin ANANAS yatırımları ne oldu acaba ? Muhtemelen o da verimsizlesmistir ... Neyse bu kurbanda da küçük baş kesilecek demek